Haberler

Edirne'deki Nehirlerin Debisinin Artması

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki artış devam ediyor.

Tunca ve Meriç nehirlerinin debisindeki yükseliş sürüyor.

Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Meriç ve Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.

Son 24 saatte her iki nehrin debisi hızla arttı. DSİ  Bölge Müdürlüğü verilerine göre, dün sabah 27 metreküp/saniye ölçülen Tunca'nın debisi 42 metreküp/saniyeye, Meriç Nehri'nin debisi de 524 metreküp/saniyeden 916 metreküp/saniyeye ulaştı.

Taşkın için 700 metreküp/saniye seviyesinden itibaren alarm verilen Meriç Nehri'nin debisi bin 300 metreküp/saniye, Tunca Nehri ise 150 metreküp/saniye seviyesinde yatağından çıkıyor.

"Tehlikeli bir durum söz konusu değil"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bölgede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleriyle inceleme yaptı, nehirlerin debileri hakkında bilgi aldı.

Şahin, incelemesinin ardından hem Bulgaristan hem de Türkiye sınırlarındaki ölçüm istasyonlarından anlık ölçümler yapıldığını söyledi.

Şu an nehirlerle ilgili tehlike arz edecek bir durum olmadığını ifade eden Vali Şahin, "Nehirlerin doğduğu bölgelerdeki debilerde düşüş kaydedildi. Tehlikeli bir durum söz konusu değil" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Dursun Ali Şahin Tunca Nehri Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title