Haberler

Edirne'deki Nehir Taşkınlarının Ardından

Meriç Nehri taşkını nedeniyle bozulan Lozan Caddesi'nde onarım başladı.

Meriç Nehri taşkını nedeniyle bozulan Lozan Caddesi'nde onarım başladı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir metreyi aşan taşkın suyunun Lozan Caddesi üzerinden aktığı sırada yolda oyuklar meydana getirdiğini anımsattı.

Oyuklar nedeniyle ilk etapta yolu ulaşıma açabilmek için yolun dolgu malzemeleriyle yükseltildiğini ifade eden Tanrıkulu, yoldaki dolgu malzemesinin kaldırılarak onarım çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Yolun normal seviyesine indirilmesi çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Yükselttiğimiz yolu şimdi normal hale getiriyoruz. Bugün normal zemine indirilerek çalışmalar devam edecek halkımıza şunu da söylemek gerekiyor oraya şu an balans mekanik attık ve o şekilde yolu açtık. Fakat oradaki yolun doğal haline dönmesi bir süreç, orada biliyorsunuz sit bölgesi olduğu için başka bir türlü yol yapamıyoruz. Halkımız orada görmüştür su o kadar şiddetli gelmiş ki kaldırımları parçalamış oradaki bütün her şey çok şiddetli zarar görmüştür."

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Tanrıkulu Lozan Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title