Haberler

Edirne'deki Nehir Taşkınları

Meriç Nehri'nin debisi, İpsala ilçesinden geçen bölümünde yükseliyor DSİ Şube Müdürü Gökalp: "Daha önce İpsala’yı koruyacak seddeleri güçlendirmiştik. Şu an çok endişelendirecek bir durum yok. Sadece tedbirlerimizi aldık.

Edirne'deki taşkın sonrasında düşüşe geçen Meriç Nehri'nin debisi, İpsala ilçesinden geçen bölümünde yükseldi.

Devlet Su İşleri Edirne Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 bin 500 metreküp/saniyeye ulaşan debi dolayısıyla seddeleri güçlendirme çalışması yapıyor.

DSİ 114. Şube Müdürü Egemen Gökalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meriç Nehri'nin debisinin yükselişini takip ettiklerini ve sorun oluşturabilecek alanlarda tedbir aldıklarını söyledi.

Meriç ilçesine bağlı Kadıdondurma, Adasarhanlı köylerinde, Küplü beldesinde, İpsala'da da Mandakoru mevkisinde çalışma yürüttüklerini belirten Gökalp, şöyle konuştu:

"Daha önce İpsala'yı koruyacak seddeleri güçlendirmiştik. Şu an çok endişelendirecek bir durum yok. Sadece tedbirlerimizi aldık. Suyun yükselişini gözlüyoruz. Çok sürpriz bir durum olmazsa suyun seddeleri aşma ihtimali az görünüyor. Aşma ihtimali olan yerlerde de zaten yükseltme çalışmaları yapıyoruz. 24.00 sıralarında en yüksek noktaya ulaşacak debinin düşmesini bekliyoruz. Ekiplerimiz sedde boylarında 24 saat gözlem yapıyor."

Gökalp, sınırda yaz seddeleri ile korunan 1. Hudut Taburuna bağlı Ferre Hudut Bölüğünün tedbir amacıyla taşındığını ama diğer bölüklerde böyle bir çalışma olmadığını vurguladı.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ise DSİ ile ortak çalışmalar yürüttüklerini ve gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Meriç seddeleri boyunda çiftliği bulunan hayvan üreticisi Oğuz Şenkol ise nehrin yükselmesinden tedirgin olduklarını, tehlikenin devam etmesi halinde hayvanlarını taşımayı düşündüklerini ifade etti.

Bu arada, nehrin yükselmesi dolayısıyla Sarıcaali Ovası'nda su baskını olduğu bildirildi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

İpsala Meriç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title