Haberler

Edirne'deki Nehir Taşkınları

Meriç Nehri'nin debisi artmaya devam ediyor Karaağaç Mahallesi'nde riskli alanlardaki evlerde yaşayanlar tahliye edilerek ilkokula yerleştirildi.

Meriç Nehri'ndin debisindeki artış sürüyor, yayıldığı alan genişliyor.

Nehir yatağı yakınlarındaki sayfiyeler, işletmeler ve tarım arazilerini sular altında bırakan taşkının Karaağaç Mahallesi'ni tehdit etmesi üzerine kot olarak düşük seviyede ve nehre yakın kısımdaki bazı evler tahliye edildi. Bu evlerde yaşayan 50 aile Karaağaç Mustafa Necati İlkokulu'na yerleştirildi.

Nehir, debisi arttıkça daha geniş alana yayılıyor. Taşkının Lozan Caddesi'nde yarıklara neden olması üzerine mahalleye ulaşım sağlanamıyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, taşkını "Edirne'de yüz yılın felaketi" olarak niteledi. Meriç Nehri'nin tarihinde en yüksek debi seviyesinden birine ulaştığı ifade ediliyor.

Meriç Nehrinin debisi, DSİ'nin son ölçümlerine göre saniyede 2 bin 137 metreküpe yükseldi. Meriç'in yükselmesine neden olan Arda Nehri'nin ise kaynağında debide düşüş başladı. Arda Nehri'nin debisindeki düşüşünün Edirne'deki Meriç Nehri debisine etkisini yarın öğlen saatlerde göstermesi bekleniyor. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Arda Nehri Karaağaç Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title