Haberler

Edirne'deki "İlk Yardım" Projesi Türkiye'ye Örnek Olacak

Edirne'deki "ilk yardım" projesi Türkiye'ye örnek olacak- İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "öğretmenlere ilk yardım" kursu projesini Milli Eğitim Bakanlığı tüm yurda yaymak için gündemine aldıEDİRNE (AA) - Edirne İl Sağlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "öğretmenlere ilk yardım" kursu projesini, Milli Eğitim Bakanlığı tüm yurda yaymak için gündemine aldı.

Edirne'deki "ilk yardım" projesi Türkiye'ye örnek olacak- İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "öğretmenlere ilk yardım" kursu projesini Milli Eğitim Bakanlığı tüm yurda yaymak için gündemine aldıEDİRNE (AA) - Edirne İl Sağlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "öğretmenlere ilk yardım" kursu projesini, Milli Eğitim Bakanlığı tüm yurda yaymak için gündemine aldı.Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, valilik toplantı salonunda protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, zaman zaman iyi niyetle yapılan ilk müdahalelerin insanların hayatına mal olduğunu söyleyerek, "Zor durumlarda nasıl hareket etmeli? İlk yardım bilgisi herkese lazım. Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir, bizim din anlayışımız budur" dedi.Öğretmenlere ilk yardım eğitimi verilmesiyle başlanacak eğitimlerin Türkiye'de ilk olduğunun altını çizen Şahin, şöyle devam etti: "Milli Eğitim personelinin tamamı 12 saat ilk yardım eğitimi alacak. 'Benle ne alakası var' demeyin. Adam boğuluyor ne yapacaksın? İşte o zaman malzeme aramaya gerek yok. Eliniz, nefesiniz ve beyniniz var. Bu eğitimle bunları ilk yardım için kullanmayı öğreneceksiniz. Hep bilinçsizlik, şuursuzluk insanları ölüme götürmüştür, sakat bırakmıştır. İşte biz bu bilinçsizliği, şuursuzluğu toprağa gömeceğiz. Türkiye'de ilk kez ilimiz sağlık ve milli eğitim müdürlüğü arasında protokol imzalanacak. Bunu daha sonra tüm kurumlara yayacağız."Vali Şahin, yine önemli bir projeye imza atarak Edirne'de kan bilgi bankası kurduklarını da kaydetti.Kan bilgi bankasıyla kan ihtiyacı olanları kısa sürede ihtiyaçları olan kana ulaşacaklarını ifade eden Şahin, "Artık hastane kapılarında bekleyen kişilerin öteye saldırıp, beriye koşmasına gerek kalmayacak. Edirne Sağlık Müdürlüğü'ne telefon edecek, aradığı kan grubunu belirtecek, o kişiye aradığı kan grubuna ait kişilerin telefonları verilecek. Şimdilik 6 bin kişi sisteme kaydedildi. Hastane kapılarından kan için dolaşanlar, radyolardan, hoparlörlerinden ilan ettirenler çok fazla. Bugünden sonra ilimizde bu konuya 'dur' dedik. Kan bulamama sorunu Edirne'de son buluyor. Bu projeyi bakanlığa da gönderecekler, daha önce Bakırköy ilçesinde ve Giresun'da uygulamıştık. Zor durumda olan insanlara kanınızı para karşılığı satmayın, gelin bu sisteme dahil olun" diye konuştu.Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da İlk Yardım Eğitim Projesi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulduğunu, projenin Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nce gündeme alındığını kaydetti.Konuşmaların ardından Vali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Özcan ve Sağlık İl Müdür Vekili Muhsin Kişioğlu eğitim projesinin protokolünü imzaladı. .

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dursun Ali Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title