Haberler

Edirne'deki "Çocuk Gelinler" Sorununa Çözüm Arayışı

Edirne'deki "çocuk gelinler" sorununa çözüm arayışı- Sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan proje çerçevesinde kısa film çekilecek, kız çocuklarına yönelik seminerler düzenlenecekEDİRNE (AA) - Edirne'de, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için proje hazırlandı.

Edirne'deki "çocuk gelinler" sorununa çözüm arayışı- Sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan proje çerçevesinde kısa film çekilecek, kız çocuklarına yönelik seminerler düzenlenecekEDİRNE (AA) - Edirne'de, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için proje hazırlandı.Sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan "Ey Kafdağı Elma Demiştim Niye Çıkmadın" projesi çerçevesinde yapılacak etkinliklerle kız çocukları bilinçlendirilecek.Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için sosyal bir proje oluşturduklarını söyledi.Çocuk yaşta evliliklerin Edirne'de yaşayan Romanlar arasında bir sorun olduğunu belirten İnci, projenin diğer bölgelere de örnek olacağını vurguladı.Projeyi Edirne Kakava Şenliklerini Araştırma ve Geliştirme Derneğiyle ortaklaşa hazırladıklarını dile getiren İnci, şöyle konuştu: "Bu projemiz Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans İhale Birimine sunuldu. AB fonlarından desteklendi. 52 bin 544 avroluk bir proje. Bunun yüzde 90'ını AB finans edecek. Yüzde 10'unu da EGİAD karşılayacak. 13 yaşında, 14 yaşındaki kızlarımıza küçük yaşta evliliğin yanlış olduğu anlatılacak. Erken yaşta evliliği engellemeye çalışacağız. Bu konuyla ilgili kısa film çekeceğiz. Senaryoyu ihale usulüyle seçerek uygun bulduğumuzu çekeceğiz. Bu film yerel ve ulusal kanallar ile sinemalarda gösterilecek. Film başlamadan önce 3 dakika yayınlanacak."Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ile Edirne Kakava Şenliklerini Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler de projeyi desteklediklerini ifade etti. -Edirne'deki "çocuk gelinler" sorununa çözüm arayışı

Kaynak: AA / Güncel

Hakan İnci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title