Haberler

Edirne'deki Akaryakıt İstasyonları Denetlendi

Edirne'deki akaryakıt istasyonlarının tamamının denetlendiği bildirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Engin Bişar, yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Meteoroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Edirne'deki 128 akaryakıt istasyonunun çapraz denetiminin yapıldığını söyledi.

Denetimlerin tüketicilere sunulan akaryakıtın güvenli ve miktar bakımından tam olmasına yönelik gerçekleştirildiğini ifade eden Bişar, şunları kaydetti:

"Denetlenen 128 adet akaryakıt İstasyonunda, 316 adet ulusal marker ölçümü yapılmış olup tamamının düzeyi geçerli çıkmıştır. Kullanımdaki 1725 adet akaryakıt sayacının 832 adetinde miktar kontrolü yapılmış olup 5 adet akaryakıt sayacının eksik verdiği tespit edilmiştir. Yani yüzde 99,5 oranında uygunluk saptanmıştır. 1725 adet akaryakıt sayacından 18 adet akaryakıt sayacının ise damga süresi dolduğu halde kullanıldığı tespit edilmiştir.  Sayaçların eksik verdiği istasyonlar ile damga süresi dolmuş akaryakıt sayacı kullanan istasyonlara toplam 30 bin 962 lira idari para cezası uygulanmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title