Haberler

Edirne'de Uyuşturucu Sanıklarına Ceza Yağdı

EDİRNE'de Kapıkule ve Pazarkule gümrük kapılarında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen 374 bin uyuşturucu hap ile 6 kilo eroinle ilgili olarak 8'i tutuklu 11 kişinin yargılandığı davada sanıklara ceza yağdı. Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Edirne Adliyesi'nde Adli Sicil memuru iken, ele geçen uyuşturucularla bağlantılı olduğu tespit edilen Mehmet Çarıkçı'yı 30 yıla mahkum ederken, diğer sanıklar 16 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası aldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 2014 yılı sonu ve 2015 yılı Mart ayına kadar Kapıkule ve Pazarkule gümrüklerinde düzenlenen 4 ayrı operasyonda yurt dışından getirildiği tespit edilen 374 bin uyuşturucu hap ve 6 kilo 821 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili olarak Edirne Adliyesi'nin Adli Sicil memuru Mehmet Çarıkçı, Fikri Pişkin, Bahadır Abay, Hüseyin Adıyaman, Murat Ergin, Serkan Bayramoğlu, Mehmet Mutlugün, Burak Yılmaz, Serkan Yafız, Tayfun Orta ve Bulgar uyruklu Yanko Zhiykov hakkında 'uyuşturucu madde ticareti yapma, sağlama, ithal etmek' suçlarından Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın 14'ncü ve karar duruşması dün görüldü.

HİÇBİRİNİN UYUŞTURUCUDAN HABERİ YOKMUŞ

Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Çarıkçı, Bahadır Abay, Hüseyin Adıyaman, Murat Ergin, Serkan Bayramoğlu, Mehmet Mutlugün, Burak Yılmaz, Yanko Zhivkov ile tutuksuz sanıklar Fikri Pişkin, Serkan Yafız ve Tayfun Orta ile avukatları katıldı. Mahkemede son savunmalarını yapan tutuklu sanıklardan Edirne Adliyesi Adli Sicil Memuru Mehmet Çarıkçı, uyuşturuculardan haberinin olmadığını öne sürerek, "Suçsuzum. Niyetim sadece yabancı uyruklu daha önceden tanıdığım şahıslara yardım etmekti. Uyuşturucu maddelerden haberim yoktur. Beraatimi isterim" dedi.

Bulgar uyruklu tutuklu sanık Yanko Zhivkov da yakalandığında kendisine verilen pakette cep telefonu olduğunu zannettiğini söyleyerek, "Üzgün ve pişmanım, suçsuzum kendimi kandırılmış hissediyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Sanıklardan Murat Ergin de zirai ilaç kaçakçılığı yaptığını zannettiğini söyleyerek, "Bu suça karıştığım için pişmanım ve burada yargılanıyor olmaktan son derece üzgünüm. Daha yakalanır yakalanmaz bana bu uyuşturucu maddeyi verenlerin isimlerini söyleyip yakalanmalarını sağladım. Ben basit bir zirai ilaç kaçakçılığı yaptığımı düşünüyordum. Uyuşturucu olduğunu bilmiyordum" şeklinde konuştu. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak, beraat kararı talep etti.

KARAR ARASI 5 SAAT SÜRDÜ

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karar için duruşmaya ara verdi. Sanıkların cezalarının açıklanması yaklaşık 5 saat sürdü. Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti Başkanı Tayyip Özdurmaz, sanıklardan Sercan Yafız, Tayfun Orta ile Fikri Pişkin'in beraat ettiğini açıkladı.

SİCİL MEMURUNA 30 YIL HAPİS

Mahkeme, Edirne Adliyesi'nde Adli Sicil Memuru olan Mehmet Çarıkçı'ya 'üçten fazla kişiyle birlikte zincirleme şekilde uyuşturucu madde ithal etmek' suçundan 30 yıl hapis ve 46 bin 860 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanıklardan Burak Yılmaz ile Hüseyin Adıyaman'a ise 'uyuşturucu madde ticareti, ticari amaçla uyuşturucu nakletmek' suçundan 16 yıl 3'er ay hapis ile 15 bin lira adli para cezası verildi.

BULGAR SANIĞA 22 YIL 6 AY

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 'uyuşturucu madde ticareti, ticari amaçla uyuşturucu nakletmek' suçundan davanın tutuklu Bulgar uyruklu sanığı Yanko Zhiykov'u 22 yıl 6 ay hapis cezası ile 15 bin adli para cezasına mahkum etti. Mahkeme heyeti sanıklar Murat Ergin, Mehmet Mutlugün ve Serkan Bayramoğlu'na ise 'uyuşturucu nakletmek' suçundan 24 yıl 4'er ay hapis cezası ile 22 bin 500'er lira adli para cezasına çarptırdı. Sanıklardan Bahadır Abay ise mahkemeden eroin maddesi taşımak suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası ile 7 bin 500 lira adli para cezası aldı. Mahkemece tahliye edilen Abay'ın ceza kararına mahkeme başkanı ve heyet üyelerinden biri 'muhalefet şerri' koydu. Kararın açıklanmasının ardından sanık yakınları sinir krizleri geçirip gözyaşı döktü.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Adliyesi Burak Yılmaz Murat Ergin Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title