Haberler

Edirne'de Üreticiyle Tüccar Arasında Gerginlik Yaşandı

Edirne Ticaret Borsası satış salonunda üreticinin fiyatı düşük bulması üzerine bazı üreticilerin sözlerini hakaret kabul eden tüccar satışı sonlandırdı. CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün "Ben de üreticiyim" diyerek üreticiler adına Toprak Mahsulleri Ofisi'ne siyah çelenk bıraktı.

Girdi maliyetlerinin sürekli yüksek olması ve ürününe biçilen fiyatın düşük olmasından yakınan üreticiler borsa satışlarında fiyatı düşük buldu. Borsa salonunda üretici ile tüccar arasında yaşanan sözlü tartışmanın ardından tüccarlar bazı üreticilerin sözlerini hakaret olarak değerlendirdi ve borsa da yapılan satışlar durduruldu.

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz yaşanan gerginlik sonrası üreticilerle toplantı yaptı. Borsa bahçesinde bekleyen üreticilerden, fiyatların düşük olduğundan dolayı tüccarlarla çiftçiler arasında ufak bir problem çıktığı belirtildi.

"BIÇAK KEMİĞE DAYANDI, BİZ ÜRETİCİLER YOK OLUYORUZ"

Edirne Ticaret Borsası bahçesinde üreticilerle bir araya gelen CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, üreticiler olarak vermiş oldukları tepkilerin dikkate alınmadığını belirterek, "Biz bitiriliyoruz. Biz yok oluyoruz. Ama bu olaylar hiç kimsenin umurunda değil. Bağırıyoruz, çağırıyoruz bazıları bunlar şov yapıyor diyor. Bugün üreticinin ayaklanması acaba bir şov için miydi? Bıçak kemiğe dayandı. Üretici yanıyor. Üretici mağdur olmasın diye kurulan Toprak Mahsulleri Ofisi, hükümetin politikaları neticesinde hiçbir hareket yok. Çok zor durumdayız. Trakya çiftçisinin, Edirne çiftçisinin toprakları elinden alınıyor. Topraklarımız satılıyor, bitiyor. Üreticiden bir gram mal almayan Toprak Mahsulleri Ofisi, yurt dışından buğday ithal ediyor. Bu olayları protesto ediyorum. Yazıklar olsun diyorum"

Akgün, açıklamasının ardından üreticiler ile birlikte Edirne Ticaret Borsası girişine tepki amaçlı siyah çelenk bıraktı.

"YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ"

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk de, eleştirinin en temel demokratik haklardan birisi olduğunu ancak hakaret içerikli söylemlere yasal işlemle karşılık vereceklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Üreticilerimiz fiyat aldıktan sonra satmama gibi bir kararları olabilir, satmayabilirler. İçeride bir şekilde provoke edip insanları satıştan çıkarmak hoş değil. Bugün satıştan çıkan üreticilerimiz bazı tepkiler gösterdi. Tüccarlarımızda hakaret edici sözlerden sonra satışa son vermişler ve satıştan çıkmışlar. Biz satışların devamı ile ilgili arkadaşlarla görüştük. Arkadaşları tekrar ikna ettik. Yarın sabah itibariyle satışlar tekrar başlayacak. Burası biliyorsunuz bir kamu tüzel kişilik. Biz hakaret eden kişilerle ilgili bundan sonra yasal işlem yapacağız. Çünkü eleştirmek olabilir, demokratik haklarıdır ama hakaret noktasında Edirne Ticaret Borsası olarak gereği neyse yapacağız." - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title