Haberler

Valinin Dili Sürçtü: Damak Tadının Rezaletini Gördüm

Güncelleme:

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 15, hamur işlerinde 30, tatlılarda ise 37 yemek katıldı.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 15, hamur işlerinde 30, tatlılarda ise 37 yemek katıldı. Tarihi Kervansaray Oteli bahçesinde düzenlenen yarışmada üzerlerine numaralar verilen yemekleri beşer kişilik jüri üyeleri tadarak değerlendirmeye aldı.

Bu sırada puanlamayı bekleyen çok sayıda kadın, yemeklerin bulunduğu masalara gelerek yemeklerden almaya başladı. Kısa sürede tüm kadınlar masaların etrafına toplandı. Yemeklerden alıp yiyebilmek için birbirleriyle yarışan kadınlar, kısa sürede yemekleri tüketti.

VALİ, LEZZETİ YERİNE 'REZALETİNİ' DEDİ

Yarışma Yemek yarışmasına dereceye girenlere ödül vermek davet gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kısa bir süre önce kente göreve başladığını hatırlatarak, 'Bu güzel çatıda, bu güzel çatının gölgesinde Edirne'de damak tadını tattıran damak tadının, rezaletini gösteren yemeklerin olduğunu şu 12 günlük süre içerisinde anlamış bulunuyorum' dedi. Vali Şahin'in lezzetleri yerini şaşırıp 'rezaletini' kelimesini kullanması yarışmacılar arasında şaşkınlık yaratırken, hatasını fark edemeden Vali Şahin konuşmasını tamamladı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada yapılan değerlendirmenin ardından etliler ve tatlılarda Hatice Erdem Cevizli'nin un helvası, hamur işlerinde Nahide Loça'nın tavukgöğüslü sultan böreği ile etli yemekler kategorisindeki Safiye Keke'nin Bıldırcın etli Rumeli lokması yemeğiyle birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Edirne Valisi Dursun Ali Şahin verirken, üç kategori de ilk üçe girenlere Edirne Belediyesi'nden küçük altın, Trakya Birlik'ten kepçe figürlü plaket ve Kırkpınar eski ağası Alper Yazoğlu tarafından tencere takımı verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Trakya Bölgesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title