Haberler

Edirne'de Trafik Sorunu Yeşil Dalga Sistemi ile Çözülecek

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son yıllarda kentte artan trafik yoğunluğunu azaltmak için gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son yıllarda kentte artan trafik yoğunluğunu azaltmak için gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti. Gürkan, ülke genelinde birçok şehirde kullanılan yeşil dalga sistemini, Edirne'de de uygulayacaklarını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilerin kent trafiği ile ilgili sorularını yanıtlayarak, şehrin mevcut tarihi, kültürel dokusundan kaynaklanan sebeplerden dolayı kentte yeni yollar ekleyemediklerini dile getirdi. Gürkan, "Ekonomik hayatın şehir merkezinde devam etmesi ve kamu binalarının genellikle şehir merkezinde olması sebebiyle yeni yollar açamadığımız için sürekli bir trafik sıkıntısı ve sıkışıklığı yaşıyoruz. Edirne'de yaşadığımız bu sıkıntı Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük iller yaşanan sıkıntı gibi değil ancak Edirne ölçeğindeki illere baktığımızda bizim trafik yoğunluğumuzun biraz daha fazla olduğunu görüyoruz. Bugün ilk etap Prof. Dr. Sayın Ilıcalı hocam geldi, bu konuda kendisi Türkiye'de bir otoritedir ve birlikte çalışma yapacağız. Green Line yani yeşil dalga uygulaması zaten belirli noktalarda kentimizde vardı ama bunu daha homojen şekilde kentin özelikle ana halterinde mevcut sistemimizin tekrar revize edilerek, iyileştirerek yenileyeceğiz ve hizmete sokacağız. Onun ötesinde kenti için trafik ile ilgili bazı farklı çalışmalarımızda var. Hocamız sağ olsun bizlere ciddi ve önemli katkılar veriyor. Edirne Belediyesi, valiliğimiz ve hocamızın danışmanlığında, trafikle ilgili operasyonlarımız önümüzdeki günlerde sürecek" ifadelerini kullandı.

YEŞİL DALGA SİSTEMİ (GREEN LİNE) NEDİR?

Yeşil dalga sistemi trafik akışını düzenli tutmak, yakıt ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla uygulanan bir trafik düzenleme sistemidir. Yeşil dalga sistemi, tabelada yazan hızda yol alan sürücülerin o hat üzerinde bulunan tüm trafik lambalarından yeşil ışıkta geçmesini sağlıyor. Henüz ülkede çok yaygın olmasa da gün geçtikçe uygulamaya katılan bölgeler artmaktadır. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title