Haberler

Edirne?de Sıcak Havada Hayvanlar Unutulmadı

Edirne'de sıcak havada hayvanlar unutulmadıEdirne'de hava sıcaklığının 37 dereceyi çıkması insanlar kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

Edirne'de sıcak havada hayvanlar unutulmadı

Edirne'de hava sıcaklığının 37 dereceyi çıkması insanlar kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Edirne Belediyesi hoparlörlerden sokak hayvanlarına su ve yiyecek verilmesi konusunda uyarılar yaparken, Edirne Sağlık Müdürlüğü de hamile ve kalp rahatsızlığı bulunanların öğlen saatlerinde sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava Edirne'de etkisini gösterdi. Sıcaklığının 37 derece olduğu kentte hissedilir sıcaklık ise 40 dereceyi geçti. Sıcak hava nedeniyle vatandaşın fazla sokağa çıkmadığı kentte sokak hayvanları etkilenmemesi için Edirne Belediyesi de çalışma başlatarak kentin en işlek Saraçlar Caddesi'ne otomatik su dolumu yapan küçük suluklar yaptı.

'HAYVANLARA SU VE YİYECEK VERİN' ANONSU

Edirne Belediye Başkanlığı, hoparlörlerden vatandaşlara uyarılarda bulunarak sokak hayvanlarını ağır sıcak havalar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandığı hatırlatıldı. Sokak hayvanları için ev ve iş yerlerinin önüne bir tas yiyecekle su bırakmaları istenen anonslar yapıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, belediye olarak sokak hayvanları için kentin belirli noktalarına su ve kuru mama koyarak hayvanların sıcak havadan etkilenmelerini önlediklerini söyledi. Belirli aralıklarla anonslar yaptıklarını kaydeden Tanrıkulu, 'Belediye olarak sokak hayvanlarına önem veriyoruz. Sıcak havadan hayvanlarımızın etkilenmemesi için otomatik su ve kuru mama bırakan kentin muhtelif 4 yerine sistem kurduk. Sokak hayvanlarını elimizden geldiğince yaşamlarını devamı ve sıcak havadan etkilenmemelerini önlemeye çalışıyoruzö dedi.

Edirne Belediyesi Kedi Köpek Barınma Evi'nde ise sıcak havadan etkilenen köpekler bakıcıları tarafından suyla serinletiliyor. Yük taşıyan atları sahipleri hortum tutup suyla sıcak havadan korumaya çalışıyor.

Edirne sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ise sıcak havaya ilişkin uyarılarda bulundu. Hamile ve kalp rahatsızlığı olanların 10.00-16.00 saatleri aralarında çok gerekmedikçe sokağa çıkmamalarını istedi. Meteoroloji verilerine göre Edirne'de hava sıcaklığı önümüzdeki günlerde 40 derecenin üzerine çıkacak, bu nedenle vatandaşların tedbirli davranması istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title