Haberler

Edirne'de Selin Bilançosu Ağır Oldu

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Edirne ve ilçelerinde toplam 60 bin 700 dekar ekili tarım arazisinin sular altında kaldığını bildirdi.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Edirne ve ilçelerinde toplam 60 bin 700 dekar ekili tarım arazisinin sular altında kaldığını bildirdi.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Edirne ve ilçelerinde 16 Temmuz tarihinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen su taşkınında ekili tarım alanlarının büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan ön çalışmalar sonucunda merkeze bağlı Üyüklütatar köyünde bin 500 dekar, Elçili köyünde 500 dekar, Doyran köyünde 550 dekar mısır, ayçiçeği, çeltik, yonca, karpuz ekili toplam 2 bin 550 dekar ekili alan selden zarar görürken, İpsala ilçesi merkez ve köylerinde, 5 bin 250 dekar çeltik, bin dekar ayçiçeği, 300 dekar mısır, 100 dekar sebze ile toplamda 6 bin 650 dekar alan selden zarar gördü.

Havsa ilçesi ve köylerinde toplam 2 bin dekar ekili çeltik alanı selden zarar görürken, Meriç ilçesi ve köylerinde, 6 bin dekar çeltik, 3 bin dekar ayçiçeği, 500 dekar kavun ile toplam 9 bin 500 dekar alan selden zarar gördü. Uzunköprü ve köylerinde ise toplam 40 bin dekar çeltik ekili alan selden zarar gördü.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde toplam 60 bin 700 dekar ekili tarım arazisinin sular altında kaldığını vurgulayarak, sel sularının tamamen çekildikten sonra hasar tespit çalışmalarının yapılacağını ifade etti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İpsala Doyran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title