Haberler

Edirne'de Sel Sularına Kapılan 3 Çocuk Annesi Öldü

EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesi Ömeroba Köyü'nde dün şiddetli yağmur yağışında evine giderken sel sularına kapılan 3 çocuk annesi Mehtap Cebel, hayatını kaybetti.

Lalapaşa İlçesi Ömeroba Köyü'nde yaşayan Mehtap Cebel eşi Vedat Cebel ile birlikte koyunları otlatmak için köyün Karaçalı ormanlık bölgesine gitti. Akşam saatlerin aniden yağmurun bastırması üzerine Vedat Cebel, eşi Mehtap Cebel'e köydeki ahırlarında büyükbaş hayvanlarını beslemesi için eve gitmesini istedi. Akşam saatlerinde döndüğü evinde eşini göremeyen Vedat Cebel, yaptığı aramadan da sonuç alamayınca, durumu jandarmaya bildirdi. Gece yarısı jandarma ve köylülerin de katıldığı saatlerce süren arama sonunda Mehtap Cebel'in cesedi, köye 10 kilometre mesafedeki Çörtlen Deresi'nin kenarında çalılıklara takılı halde bulundu. Genç kadının dereyi geçerken sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Köylerinde dün yağan yağmurun çok şiddetli olduğunu ve kısa sürede her yerin suyla kaplandığını anlatan Ömeroba Köyü Muhtarı Mehmet Gürbüz, "Dün çok şiddetli yağmur yağdı. Bu sırada akrabam olan Vedat Cebe'nin eşi Mehtap'ın kaybolduğunu duydum. Jandarma sağlık ekipleri ve köy halkıyla birlikte hep beraber aramaya başladık. Dün gece saat 03.00'e kadar aramamızın ardından sabah aramaya devam ettik. Mehtap Cebe'nin cesedine bu sabah saat 10.00 sıralarında Süloğlu Barajı'na yakın 10 kilometre uzaklıkta çalılara takılı halde bulduk. Köyümüzde böyle birşey yaşanmamıştı hepimiz çok üzüldük" dedi.

Ölen kadının kardeşi Tolga Engin, ablasının 4 yaşında ikiz olmak üzere 3 çocuğu olduğunu ve şeker hastası annesinin de olayı öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşadığını söyledi.  Köylerinde bugünü kadar böyle şiddetli bir yağış görmediğini söyleyen 79 yaşındaki Muhsin Yörük, "Ben böyle afet görmedim. Daha önce 1980 yılında böyle yağmur yağmıştı. Dün yağan yağmurda göz gözü görmüyordu. Aniden bastıran yağmur önüne ne kattıysa götürdü. Çok üzgünüz" dedi.

Mehtap Cebe'nin cesedi savcılık incelemesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Lalapaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title