Haberler

Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Kuruldu

Güncelleme:

Trakya Üniversitesine bağlı "Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü" Bakanlar Kurulu'nun kararıyla kuruldu.

Trakya Üniversitesine bağlı "Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü"nün, Bakanlar Kurulu'nun 6 Mart 2014 tarihinde aldığı ve 23 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla kurulduğu bildirildi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü kurulmasına yönelik çalışmanın, TÜ Senatosu kararıyla Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulduğu ve Bakanlar Kurulu kararıyla da enstitünün resmen kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, Romanlar konusunda bilimsel araştırma, inceleme ve yayın yapmak, çalışmaları koordine etmek, teşvik ve desteklemek amacıyla ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşları harekete geçirmek gibi amaçlarla kurulan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsünün, Romanlar'la ilgili konularda sektörler arası planlama, şehir, bölge ve ülke düzeyinde ortaklık, toplum katılımı, veri kayıt sistemi kurulması, izleme ve değerlendirme, eğitim ve danışmanlık konularında hizmetler vermek, Toplumun Romanlar konusunda farkındalığının artırılması, bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve destek mekanizmaları oluşturulmasına imkan sağlayıcı çalışmalar yapmak gibi görevleri de olacağı ifade edildi.

Enstitünün ayrıca, ulusal ve uluslararası kongre, konferans, seminer, sempozyum, çalıştay ve eğitim toplantıları düzenlemek ve bu gibi faaliyetlere katılmanın yanı sıra, yurt içi ve yurt dışındaki benzer amaçlı kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak, ortak faaliyetler ve projeler yürütmek, Romanlar konusunda görsel, işitsel ve yazılı yayınlar yapmak ve bu tip yayınları derlemek şeklindeki görevleri de üstleneceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi 23 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title