Haberler

Edirne'de Pompalı Tüfekle Köpek Vahşetine Tepkiler Büyüyor

Edirne'de bir inşaat şantiyesinde kendisine havlayan köpeği pompalı tüfekle öldüren ve ardından serbest bırakılan şahsa tepkiler çığ gibi büyüyor. Edirne'de basın açıklaması yapan Edirne Hayvanları Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) üyesi Gülçiçek Korkut, mazlumdan yana olduklarını ifade ederek, "Zavallı bir köpek için bunca yaygaraya ne gerek var dediğinizi duyuyor gibiyiz" dedi.

Edirne Hayvanları Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri, pompalı tüfekle bir inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğinin acımasızca vurularak öldürülmesi olayını protesto etti. Edirne Saraçlar Caddesi postane önünde toplanan yaklaşık 50 kadar hayvansever, köpeği öldüren şahsın serbest kalmasına tepki gösterdi.

Saraçlar caddesinde pankart açan hayvanseverler, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan EDHAYKO üyesi Gülçiçek Korkut, Kobani ve Doğu Türkistan'da yaşanan işkence ve ölümlere değinerek, Myanmar'da, Gazze'de ve dünyanın nice yerlerinde gücü elinde bulunduranların zayıf gördüklerini, insanlığı yok ettiğini belirtti.

Korkut, "Zavallı bir köpek için bunca yaygaraya ne gerek var dediğinizi duyuyor gibiyiz. Yaygara çıkarıyoruz çünkü; insanoğlu denen varlığın, içinde vicdan olmadıktan sonra kendisinden olmayan, zayıf olanı, hayvan, insan, çocuk, özürlü, yaşlı, eşcinsel, dindar, dinsiz, kim ve ne olursa ezmek ve yok etmek için nasıl iştahla arandığını biliyoruz. Yaygara çıkarıyoruz çünkü mazlumun kimliği, cinsiyeti, ırkı, cinsel tercihleri, hatta insan cinsine ait olup olmaması bizim zerrece umurumuzda değil. Yaygara çıkarıyoruz çünkü mazlumdan yanayız. ve evet şu an yaygara çıkarabiliyoruz; çünkü şükür ki henüz mazlumlardan değiliz. Ama bu gerçek, şimdiki güvenli ve asude hayatımızın sonsuza kadar süreceği anlamına gelmiyor. Birkaç gün önce Edirne'mizde Yüksel Kıvanç isimli bir şahıs Süloğlu yolu üzerindeki bir şantiyeye motosikletle gelerek şantiyenin demir kapısı kapalı olduğu halde, arazisi içerisinde yatmakta olan hiç kimseye zararı olmayan sahipli bekçi köpeğini vurarak öldürdü. Kendisini ısırdığı için köpeğe bilenen, 'Bir ısırığa bir hayat!' şeklinde formüle ettiği çarpık adalet duygusunun motivasyonuyla yanıp tutuşan ve ondan bu şekilde intikam alan Kıvanç, bunu yaparken yalnız değildi. Doyurmak, beslemek ve barındırmakla olduğu kadar eğitmekle de sorumlu olduğu 10 yaşındaki evladı vardı yanında bu olaylar cereyan ederken. İşte böyle bir suçluydu. Evlatlarınızı bu şahsın bulunduğu bir parkta oynatır mısınız? Oğlunun oğlunuzla güreşmesine, futbol oynamasına izin verir misiniz? Hurdacı olduğunu söyleyen bu şahsı eskilerinizi alıp götürsün diye beş dakikalığına da olsa evinize sokar mısınız? Ona bir şey anlatma, onu ikna etmek bir mesele hakkında tartışma cesareti gösterebilir misiniz? Bu adamı aranıza alabilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ GAYANCIOĞLU: "CİNAYETİ İŞLEYENLERİ TOPLUMDAN DIŞLAMALIYIZ"

CHP Edirne Milletvekili Okan Ganytancıoğlu da dernek üyelerine ve vatandaşlara destek vererek protestoya katıldı. Gaytancıoğlu, "Bizim eksiklerimiz olabilir, bizleri yönlendirin, hep birlikte bu mücadeleyi sürdürelim. Herkesin bu doğada ve bu ülkede yaşama hakkı var. Bitkilerin de, hayvanların da insanların da. Bu bir cinayettir, işleyen de aramızda tekrar geziyor. Ama biz bunu yapanları toplumdan dışlamalıyız diye düşünüyorum" dedi.

Hayvanseverler, konuşmaların ardından 'Hayvanlara özgürlük, katillere ceza' sloganları atarak yürüyüş yaptı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Myanmar Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title