Haberler

Edirne'de Kalkışmanın Önünde İki Kolluk Amiri Durdu

Güncelleme:

Edirne'de FETÖ'nün darbe girişimine karşı, devlete ve millete bağlılıklarını ilk dakikalarda bildiren Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, teşebbüsleri aldıkları önemli kararlarla boşa çıkardı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin önlenmesine milletin karşı durmasının yanı sıra vatanı ve milletinin emrindeki askeri ve emniyet personelinin da payı büyük.

HALKA ENDİŞE YARATMASIN DİYE SİVİL ARAÇLA HAREKET ETTİ

Kalkışmayı haber alır almaz, mesai sonrası evlerinde bulunan üst rütbeli askerlerin yoklamasını yapmak amacıyla alay komutanlığına çağıran Albay Ersan, askeri aracın halkta endişe yaratacağı düşüncesiyle komutanların sivil araçlarla evlerinden getirilmesi emrini verdi. Kendisi de pek çok komutanı evlerinden, sivil aracıyla direksiyon başında kendisi alarak getirdi.

DEVLETE BAĞLILIKLARINI SUNMASINI SAĞLADI

İlçe kaymakamlarıyla, ilçe jandarma komutanlarının iletişimini sağlayarak ilçelerdeki jandarma kuvvetlerinin devlete bağlılıklarını ivedilikle bildirilmesine katkı sundu. Albay Ersan, yaptığı toplantıda alay komutanlığının güvenliğinin alınmasını, alay komutanlığına dışarıdan girmek isteyen olursa "çatışın" emrini de verdi.

"DEVLETİN VE MİLLETİN EMRİNDEYİM"

Edirne Valisi Günay Özdemir'i de arayarak "devletin ve milletin emrindeyim" diyen Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Erdoğan'ı da arayarak emniyete gitti. İkili burada darbe girişimini engellemek için önemli adımlar attı.

'ASKERİ ARAÇLAR KÖPRÜYÜ AŞMASINLAR' EMRİ

Vali Özdemir'le emniyette oldukları esnada Meriç Köprüsü'nü geçerek şehir merkezine zırhlı personel taşıyıcılarla gelmek isteyenlerin olduğunu haber alan Emniyet Müdürü Erdoğan, Vali Özdemir'in de bilgisiyle köprü başındaki personeline canları pahasına askeri araçların köprüyü aşmaması emrini verdi. Emri alan köprü başındaki polis ekibi, hafif ticari araçla köprüyü kapatarak önemli bir kalkışmanın da önüne geçmiş oldu.

EDİRNE'DE KALKIŞMANIN ÖNÜNE GEÇTİ

Köprünün daha sonra iş makineleriyle kapatılmasına rağmen kışladan yeniden çıkan zırhlı araçların geri çekilmesi için şimdilerde tutuklu 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'yı arayan Jandarma Komutanı Ersan ve Emniyet Müdürü Erdoğan halkın da darbe girişimine verdiği büyük tepkiyle Edirne'de kalkışmanın önüne geçmiş oldu.

Edirne Valisi Günay Özdemir, düzenlediği toplantıda hem jandarma hem de emniyetin sergilediği "omurgalı" duruşa teşekkür ederek, iki kuvvetin kalkışma sırasındaki önemine de vurgu yaptı.

"OMURGALI BİR DURUŞ SERGİLEDİLER"

Özdemir, hem her iki kuvvetin hem de halkın desteğinin kalkışmaların bertaraf edilmesine etken olduğuna vurgu yaparak, "Emniyetimiz ve jandarmamız omurgalı bir duruş sergiledi, zaten bu duruş sergilendikten sonra tedbirlerimizi aldık, kararlı bir şekilde de duruşumuzu gösterdik. Bu duruşumuza halkın desteği bize güç oldu, buna kalkışanlar bundan tedirgin oldu. Bu işten vazgeçmek zorunda kaldı" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Erdoğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title