Haberler

Edirne'de Kaçak Midye Operasyonu

Edirne’nin Keşan ilçesinde durdurulan iki otomobilde yaklaşık 2 ton kaçak midye ele geçirildi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde durdurulan iki otomobilde yaklaşık 2 ton kaçak midye ele geçirildi. Jandarmayla pazarlığa girişen kaçakçı "İdare yolu yok mu?" dedi.

Edinilen bilgiye göre, yasa dışı yollardan yurt dışına midye kaçırılacağı yönünde bir ihbarı değerlendiren Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, Keşan- Gelibolu Karayolu'nda denetim yaptı. Yapılan denetim sırasında Gelibolu'dan Keşan yönüne giden S.Ç. (27) yönetimindeki 34 JH 6834 ile A.E. (46) yönetimindeki 35 EB 0839 plakalı otomobili Bahçeköy yakınlarında durduruldu. Araçlarda yapılan aramada İzmir'den Yunanistan'a götürülmek istenen 100 adet çuval içerisine konulmuş yaklaşık 2 ton midye ele geçirildi.

"İDARE YOLU YOK MU?"

Araçta inceleme yapan jandarma ekipleri, şahısların sevk irsaliyesi olmaması üzerine gerekli işlemleri yaptı. Jandarmayla pazarlığa girişen 35 EB 0839 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan S.Ç. (43), "Yaptığınız şu anda Su Ürünlerine Muhalefet Kanunu'na göre suç" diyen jandarmaya, "Haklısınız ama idare yolu yok mu? Bu iş 4-5 torbadır" dedi. Jandarmadan "Bunun idari yolu kanundur" cevabını alan S.Ç., "Kanunun başımızın üstüne ama komutanım bu iş 4-5 torbadır" diyerek ısrar etti.

Kaçak midyelere el konulurken, sürücüler S.C. ve A.E. ile otomobillerde yolcu olarak bulunan S.Ç. ve M.G. (26) gözaltına alındı.

Midyeler, denize bırakılmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, 4 şüpheli, 'Su Kanununa Muhalefet' suçundan idari para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gelibolu Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title