Haberler

Edirne'de İstihdam Çalışmaları

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Edirne'de bin 250 kişinin işe yerleştirileceğini belirtti.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Edirne'de bin 250 kişinin işe yerleştirileceğini belirtti.

Akmeşe, parti teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Edirne'ye destek olmaya devam ettiğini belirtti.

TYP programı kapsamında en yüksek işçi alımının yapılacağını vurgulayan Akmeşe, şu bilgileri aktardı:

"Bin 250 kişi istihdam edilecek. Genelde bu tür kurumlar değişik zaman ve şartlarda alım yapıyordu. Bu sefer bütün kurumlara aynı anda alınacak. 27 Şubat ve 3 Mart arasında müracaatlarını yapacaklar. Hangi kurumda çalışacağını orada belirtecek. Ondan sonrada kura çekimiyle çalışma programı belirlenecek."

Kamu kurumlarının yanında bütün belediyelere de istihdam sağlanacağını anlatan Akmeşe, hizmette siyasi parti ayrımı yapmadıklarını söyledi.

Akmeşe, TYP programı kapsamında her aileden1 kişinin çalışacağını, çalışacakların da kura çekimi sonrası belirleneceğini vurguladı.

Açıklamasında Akmeşe, halk oylaması sürecine de değinerek, bu kapsamda çalışmalara başladıklarını, ilçeleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirtti.

"Hayır" diyecek olanların 18 maddelik paketten haberlerinin bile olmadığını anlatan Akmeşe, konuşmasına şöyle devam etti:

"Siyasi partileri 'hayır' dediği için inanın onlarda 'hayır' diyor. Özellikle Edirneli vatandaşlarımızın 18 maddeyi güzelce okumalarını istiyorum. Eğer onların kafalarına yatmayan bir madde varsa gelsinler biz izah edelim. Ben, bu 18 maddeyi okuyan Türk vatandaşının buna 'hayır' diyeceğini düşünmüyorum. Millet iradesiyle seçilmiş bir cumhurbaşkanının bu ülkeyi yönetmesinden niye korkarlar merak ediyorum."

Akmeşe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 4 Mart Cumartesi günü Edirne'de vatandaşlarla bir araya geleceğini belirtti.

Bakan Soylu'nun terörle mücadeleyi çok başarılı bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Akmeşe, "Özellikle son zamanlarda terör örgütlerine büyük darbe vuruldu. En kısa zamanda bu sorununda biteceğine inanıyorum. İnlerine kadar giriyoruz doğrusu. Hemde kendi silahlarımızla yapıyoruz. Ben tüm Edirnelileri 4 Mart Cumartesi akşamı saat 19.00'da Mimar Sinan Spor Salonuna bekliyorum. Tüm halkımızı bakanımızla buluşturmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Akmeşe, 6 Mart Pazartesi günü de TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'u misafir edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title