Haberler

Edirne'de Imam Hatip Lisesi'nde Yangın Çıktı

Edirne'de İmam Hatip Lisesi'nde yangın çıktıEDİRNE'de Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Edirne'de İmam Hatip Lisesi'nde yangın çıktı

EDİRNE'de Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Öğrenci bulunmayan okulun çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Okulun çatısının tamamen kullanılamaz hale geldiği yangını, kampüs içindeki yurtta kalan öğrenciler gözyaşlarıyla izledi.

Edirne'nin Barutluk Mahallesi'nde bulunan Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çatısında bugün saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Okulun çatısını kısa sürede saran alevlere Edirne Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının devam ettiği sırada olay yerine Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ile İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Önce bir itfaiye aracının müdahale ettiği alevlere daha sonra sevk edilen 5 itfaiye aracı da gelerek müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalarda okul çatısındaki alevler, kampüs içinde bulunan öğrenci yurduna sıçramadan kontrol altına alındı. Bu sırada bir itfaiye görevlisi rüzgarın etkisiyle alevlerin üzerine gelmesiyle birlikte zor anlar yaşadı. Yurtta kalan öğrenciler, yangını korku dolu bakışlarla izlerken, bazı öğrencilerin gözyaşları döktüğü görüldü.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yangının öğrencilerin dağılımında sonra meydana geldiği ve herhangi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi. Okulun kalorifer görevlisi Ahmet Balta, ağlayarak itfaiyenin olay yerine geç geldiğini söyledi. Balta, "Ben bu okulda çalışıyorum, okulum gözümün önünde yanıyor. Belediye nerede? İtfaiye nerede? Bir tane itfaiye aracı göndermişler" dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, akşam saatlerinde yeni olan okulun çatısında yangın çıktığını belirterek, "Allah'a şükür can kaybı yok. Şu anda kontrol altına alındı. Yangının sebebi de araştırılıyor" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Çok şükür içeride öğrencilerimizden kimse yok. Sevindirici tarafı can kaybı olmayışı. İtfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yangının neden çıktığını henüz bilemiyoruz. Elektrik kontağından çıktığı söyleniyor ama bu da araştırılıyor. Şu anda çatının üçte biri yanıyor. Alevler binaya daha fazla zarar vermeden söndürüldü" dedi.

Yaklaşık 1.5 saatten kontrol altına alınan yangında okulun çatısı tamamen yanarak kontrol altına alındı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title