Haberler

Edirne'de İlk "Engelli Bankamatiği" Hizmete Girdi

Edirne'de ilk "engelli bankamatiği" hizmet vermeye başladı.

Edirne'de ilk "engelli bankamatiği" hizmet vermeye başladı.

Engelliler Haftası kapsamında Edirne Belediyesi ve Garanti Bankası Edirne Şubesi işbirliğinde Çilingirler Caddesi'ne engelli vatandaşların kullanımı için bankamatik konuldu. Bankamatiğin önünde engelli araçlarının çıkabilmesi için rampa oluşturuldu. Kaldırıma konulan rampadan tekerlekli sandalyesiyle geçen vatandaşlar, bankamatikte ilk işlemlerini gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, her insanın engelli adayı olduğunu ve engelin bir hastalık veya kazayla meydana gelebileceğini söyledi.

Herkesin bir gün engelli olacakmış gibi düşünmesi ve ona göre pozisyon alması gerektiğini dile getiren Gürkan, "Yöneticilerin bu anlamda bir sorumluluğu vardır. Bir engelli sabah evden tek başına çıkıp bütün işlerini hallederek eve dönebiliyorsa yaşadığı kent çağdaş bir kenttir. Edirne birçok açıdan çağdaş kenttir. Ancak engelli vatandaşlar açısından henüz çağdaş değil. Bu, olmayacağı anlamına gelmez, mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

Engelli vatandaş Mehmet Abdu ise toplumsal hayatta özellikle banka işlemlerinde zorlandığını belirterek, bankaların bir çoğunda engelli araç giriş bölümlerinin olmadığını anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Edirne Belediyesi Garanti Bankası Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title