Haberler

Edirne'de Hayvancılık

Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Edirne’nin hayvancılık yönünden kendi kendine yeten bir şehir olduğunu belirtti.

Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Edirne'nin hayvancılık yönünden kendi kendine yeten bir şehir olduğunu belirtti.

Genetik ve  biyomühendislik bölümü öğretim üyesi Kök,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin hayvancılık için uygun iklim yapısı ve bitki örtüsüne sahip olduğunu isöyledi.

Edirne'nin hayvancılıkta tüketiminden fazlasını üreten bir kent olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Edirne hayvancılık Türkiye'nin nüfusu içerisinde Edirne %51'ler de kalıyor. Kendi tüketebildiğinden fazlasını üreten bir şehir. Edirne'nin şartları hayvancılığa uygun ama bunun karşısında bitki üretimi de çok yüksek. Avrupa'ya en yakın şehir. Yağış fazla alıyor ve böylelikle tarımı da bereketli.

Mera Kanunu geçtikten sonra meralar kontrol altına alındı. Arazisi olmayan insanlar meralardan faydalanıyordu. Kendi arazisini korurken meralar korunmuyordu. Bu kanun çıktıktan sonra da koruma gelişmedi. Üzülerek söylüyorum meralardan hayvancılık açısından çok fazla yararlanmıyoruz. Meralar hayvanlarda sağlık açısından çok önemli. Hayvanlarda yaşanan hastalıklar insanları da kötü etkiler. Bu yüzden hayvanların meralarda gezmesi gerekir." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title