Haberler

Edirne'de Fair-Play Toplantısı Düzenlendi

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nda, "Fair-play"in tanıtımı amacıyla toplantı düzenlendi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Fair-play'in bir yaşam biçimi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Atalay, Basın İlan Kurumu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğiyle, TÜ Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'nda, "Fair-play"in tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihte önemli bir başkent olduğunu söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleriyle aynı programda yer almaktan mutluluk duyduğunu anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Hep fair-play'e uygun davranmak gerektiğini düşünüyorum. Fair-play'in bir yaşam biçimi olduğunu düşünüyorum. Mutlaka kendi aranızdaki ilişkileri düzenlerken de, hareket tarzı benimserken de, davranış geliştirirken de sadece oyun içerisinde değil aynı zamanda hayatın içerisinde de, iş hayatında da, belki siyasi alanda da, ekonomide de fair-play'in hakim olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komitesi Başkanı Murat Özbay da fair-play'e yönelik üç dalda ödüller vermeye başladıklarını belirtti.

Sportif ve örnek davranışların daha çok ödül aldığını aktaran Özbay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Fair-play sportif hareket, bir seferde, o anda yapılan harekettir. Yani bir maç sırasında yapılan güzel centilmen bir hareket gibi. Anlık hareketler için davranış ödülü veriyoruz. Bir de toplumsal kariyer ödüllerimiz var. Ayrıca tanıtım ödüllerimiz var. Fair-play konusunda uzun yılar konuşmak, önderlik yapmak tanıtım dalına giriyor. Kariyer de yine bir ömür boyu yaptığı çalışmalarla ödül alabiliyorlar. Sporcular, gazeteciler ve spor alanında çalışanlar olabiliyor. Alpay Özalan futbolcu, eski yüzücü Doğan Şahinbey, Sinan Erdem var. Şenes Erzik bey var ödül alanlar arasında."

Toplantıya, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri Kahraman Bapçum, Erdoğan Arıpınar, Bahri Tanrıkulu, Doç. Dr. Bilge Donuk ve TÜ öğrencileri katıldı.


 

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title