Haberler

Edirne'de buğday satışları

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, "Edirne Ticaret Borsası olarak Trakya'daki fiyatlara bakıyoruz, genel anlamda bir düşüklük söz konusu maalesef" dedi.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, "Edirne Ticaret Borsası olarak Trakya'daki fiyatlara bakıyoruz, genel anlamda bir düşüklük söz konusu maalesef" dedi.

Öztürk, hasat ettikleri buğdayı satmak için borsaya getiren ve tüccarların verdiği fiyatı az bulan üreticilerle bir araya geldiği toplantıda, harman başındaki fiyatların yüksek olduğunu söyledi.

Edirne'nin Trakya genelinde hasada erken başladığını aktaran Öztürk, "Trakya'nın genelinde biçim yoktu, bizim bölgemizde biçim vardı. Ürünlerimiz yağmur yemediğinden dolayı güzeldi ve ilk açılış fiyatı yüksekti. Türkiye ve bölgedeki hasadın artmasının ardından, bir mal ne kadar piyasaya çıkarsa fiyat o kadar etkileniyor" diye konuştu.

Öztürk, tüccarlar ve ETB'nin anlaştığına dair yanlış bir algı oluştuğunu ancak satışların elektronik ortamda kontrollü şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bu yıl buğday alımı fiyatını 0,670 lira seviyelerinde tahvil ettiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi.

"Ben şu anda da raporlara bakıyorum, 0,700 lira, 0,710 liranın altında buğday satışı yok borsada. Bunu lütfen göz önünde tutunuz. Şu anda Trakya genelinde biz Edirne Ticaret Borsası olarak Trakya'daki fiyatlara bakıyoruz ve genel anlamda bir düşüklük söz konusu maalesef. Şu an birçok yerde 0,670 ve 0,680 liradan işlemler yapılıyor. ETB'de bu fiyatlarda alımlar olmuyor. Daha iyi şekilde alımlar olduğu için bu noktada sevindirici bir durum."

Öztürk, satışların yarın devam edeceğini kaydetti.

Toplantıya, Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve yaklaşık 60 üretici katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Trakya Bölgesi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title