Haberler

Edirne'de Beyaz Peynirin Yol Haritası Çıkarılıyor

Edirne’de, beyaz peynirin yol haritası ve standardizasyonu için çalışmalar başladı.

Edirne'de, beyaz peynirin yol haritası ve standardizasyonu için çalışmalar başladı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasının, Edirne Valiliği ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde Edirne beyaz peynirinin geleceği için yol haritasını oluşturarak, peynirin standardizasyonu, sürdürülebilirliği, tanıtımı ve pazarlaması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında kente davet edilen 'Peynir Aşkına' kitabının yazarları ve AntreGourmet mağazasının sahipleri Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur Edirne'yi ziyaret etti.

Misafirler, Edirne'de faaliyet gösteren peynir üreticilerinin satış noktaları ziyaretlerinin ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile görüşerek Edirne beyaz peynirinin geleceği ve sürdürülebilirliği çalışmaları hakkında neler yapılabileceğini değerlendirdi.

Toplantının ardından mandıra ziyareti gerçekleştiren Biber ve Onur, Edirne beyaz peynirinin üretim aşamaları ile ilgili detaylı incelemeler yaparak bilgi edindi. Geleneksel peynirler konusunda uzman olan araştırmacı yazarlar, Edirne peyniri için oluşturulacak uzun vadeli yol haritası için görüşlerini ve deneyimlerini yetkililerle paylaştı ve ziyarette edindikleri deneyimlerden de yola çıkarak çalışmalarını ileriye taşıyabileceklerini belirterek Edirne'den ayrıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title