Haberler

Edirne'de Avukat Sayısı Artıyor

Edirne Barosu’nda il genelinde avukat sayısı 348 olurken merkezde 218’e ulaştı.

Edirne Barosu'nda il genelinde avukat sayısı 348 olurken merkezde 218'e ulaştı. Gerçekleşen yemin töreniyle Edirne Barosuna bir avukat daha dahil oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2014'te mezun olan Fehmi Gül, Edirne Adliyesi konferans salonunda yemin töreniyle avukatlık mesleğine adım attı. Ruhsatını yanında stajını yaptığı Av. Kaan Polat'ın elinden alan 24 yaşındaki Fehmi Gül'e cübbesini de Av. Polat giydirdi. İlk etapta hakim savcı olmayı düşündüğünü ancak staj döneminde avukat olmaya karar verdiğini kaydeden Gül, "Kendime yakışan bir meslek olduğunu düşündüğüm için avukatlığı tercih ettim. Çok iyi karar verdiğim kanaatindeyim. Mesleğimi de layıkıyla ifa etmeye çalışacağım" dedi.

Gül ayrıca, "Bugün avukatlık mesleğine ilk adımımı atmış bulunuyorum. Ruhsatı almak, cübbeyi giymek için gerçekten çok çalıştım. 4 yıl süreyle fakültede emek verdim. Bir yıl süreyle staj eğitimi aldım. Uzun bir maratondan sonra cübbeyi giymek, ruhsatı almak gerçekten onur ve gurur verici. Ben aslen Çanakkaleli'yim. Bir yıl önce Edirne'ye geldim. Aileme, stajını yanında yaptığım. Av. Kaan Polat'a, Staj Eğitim Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Karakoç'a, Baro Başkanı Av. Özgür Yıldırım'a, emeği geçen ve törene katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Staj Eğitim Komisyonu Başkanı Av. İbrahim Karakoç da, her törende olduğu gibi yine avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaptı. Fehmi Gül'e mesleğinde başarılar dileyen Av. Karakoç, "Fehmi Gül kardeşimiz Edirne Barosu'nun 348'nci üyesi. Sayımız çoğaldıkça kalitenin, mücadelenin artacağını düşünüyorum. Bu rekabet ortamında adalete çok daha faydalı katkılı çalışmalar olacaktır. 'Avukatın sayısının artması topluma ne getirir? Ne fayda sağlar diye?' bu soruyu sorup değerlendirdiğimizde örneğin benim gördüğüm en ufak bir işçi hakkı bile orta yerde kalmıyor" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırıkkale Üniversitesi Edirne Adliyesi İbrahim Karakoç Kaan Polat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title