Haberler

Edirne? de Amca Dehşeti Ağabeyini ve 3 Yeğenini Vahşice Öldürdü-Ek

Dha YURT;(yeniden))EDİRNE? DE AMCA DEHŞETİ: AĞABEYİNİ VE 3 YEĞENİNİ VAHŞİCE ÖLDÜRDÜEDİRNE'nin Karaağaç Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Feyyaz Doksat, aynı evde kaldığı 38 yaşındaki ağabeyi Hüseyin, yeğenleri 9 yaşındaki Ertuğrul, 3 yaşındaki İsmail ve 12 yaşındaki Büşra Doksat'ı başlarına keser ve baltayla vurarak vahşice öldürdü.

Dha YURT;(yeniden))EDİRNE? DE AMCA DEHŞETİ: AĞABEYİNİ VE 3 YEĞENİNİ VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ

EDİRNE'nin Karaağaç Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Feyyaz Doksat, aynı evde kaldığı 38 yaşındaki ağabeyi Hüseyin, yeğenleri 9 yaşındaki Ertuğrul, 3 yaşındaki İsmail ve 12 yaşındaki Büşra Doksat'ı başlarına keser ve baltayla vurarak vahşice öldürdü. Ağabeyinin ise sağ bacağını diz altından keserek olay yerinden kaçan katil zanlısı Feyyaz Doksa, polis ekipleri tarafından aynı mahallede üzerindeki kanlı elbiseleriyle yakalanarak gözaltına alındı. Ancak bonzai etkisinde olduğu belirlenen katil zanlısının ifadesi alınamadı.

Karaağaç Mahallesi Emirli Sokak üzerindeki evde ağabeyi Bülent Doksat ve 3 yeğeni ile birlikte oturan Feyyaz Doksat, sabah 08.000 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle dehşet saçtı. Evde birlikte kaldığı ağabeyi Bülent ve yeğenleri Ertuğrul, İsmail ile Büşra Doksat'ı keser, balta ve testere kullanarak vahşice öldürüp bahçede yangın süsü vermek için ateşe vermeye isteyen Feyyaz Doksat olay yerinden kaçtı. Dumanları görenlerin ihbarı üzerine gelen itfaiye bahçeye girdiklerinde dehşetle karşılaştı.

HALA BONZA ETKİSİNDE, İFADESİ ALINAMADI

Polis ekiplerince ilk yapılan incelemede yeğenler Ertuğrul, İsmail ile Büşra Doksat'ın başlarına vurarak öldürdüğü, ağabeyinin ise sağ bacağını diz altından kestiği belirlenen katil zanlısı Feyyaz Doksat, polis ekiplerince üzerindeki kanlı elbiselerden fark edilerek gözaltına alındı. Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolünden geçirilen katil zanlısı Feyyaz Doksat'ın kullandığı bonzai uyuşturucu maddesi nedeniyle konuşamadığı ve bu nedenle ifadesinin henüz alınamadığı öğrenildi.

VELAYETLERİNİ ANNESİ ALINCA

Polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu dehşet veren cinayetlerin ardından aile dramı çıktı. Karaağaç Mahallesi'nde işsiz olan Bülent Doksat'ın 1 yıl önce eşinden ayrıldığı ve kardeşi Feyyaz ile 3 çocuğuyla birlikte yaşadığı belirlendi. Edirne Belediye Başkanlığı ve Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TROYDEM) girişimleri sonucu Doksat ailesinin yaşadığı ev geçen Mart ayında yenilendi. Yardımseverlerin katkısıyla da evlerine yeni eşyalar alındı.

TROYDEM, Bülent Doksat'ı çocuklarını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk yurduna vererek daha iyi eğitim görmesi için ikna ederken, geçtiğimiz hafta Bülent Doksat'ın eşinin başvurusu üzerine Edirne Aile Mahkemesi, çocukların velayetini annesine verdi. Dernek bu nedenle çocuklar için resmi başvuruda bulunamadı.

Edirne Belediyesi CHP'li Meclis üyesi ve TROYDEM Başkanı Erkan Makas, özellikle çocukların daha iyi yaşamaları ve iyi eğitim almaları için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Geçen Mart ayında Edirne Belediye ve TROYDEM olarak evlerini ve eşyalarını yenilediklerini anlatan Makas, 'Ailenin Mart ayında evini yaptık. Evde yaşanılacak gibi değildi. Hatta hayırsever iş adamlarının yardımlarını kendisine iletiyorduk. Eşiyle ayrıydı bu durumu öğrendiğimizde kendisine 'çocukları yurda verelim' dedik. Çocukların devlet tarafından yetiştirilip eğitimli birey olmasını anlattık. Bizden cevap bekliyorlardı. Kısa zamanda bu üzücü olay oldu. Eşler ayrıldıktan sonra mahkeme velayeti anneye verdiği için biz resmi olarak başvuruda bulunamadık, bu yüzden çok üzgünüz? şeklinde konuştu.

'MAHALLEMİZİ BONZAİ'DEN KURTARIN'

Öldürülen Doksat ailesinin yakınlarından Tamer Dindoruk, mahallede bonzai kullanımının 5 yaşına kadar düştüğünü ve devletin bu konuda gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi. Büyük bir acı yaşadıklarını kaydeden Dindoruk, 'Şu anda acımız büyük teyzemin oğlu ve 3 çocuğunu uyuşturucu lanetinden dolayı kaybettik. Bunu daha önce Edirne gezisinde mahallemize uğrayan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na söyledik. Başbakana mahallemiz uyuşturucu batağında bizi bu illetten kurtarın dedik. Sadece başbakana değil tüm yetkililere bunu illetim. Tek başımıza bu illetle başa çıkamıyorum, ne olursunuz bize yardım edin dedik. Mahallemizde kullanımı 5 yaşına kadar düşen bu uyuşturucuyu illetinden gençlerimizi kurtaralım. Neslimiz perişan oluyor. Bunun nedeni bonzai denen illettir. Bu uyuşturucu maddesini üretende tüketin de lanet olsun diyorum. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Nereden baksanız bu bonzai mahallede bulunan tüm evlerde var. Çok yaygın. Yetkililer mahallemizde herkesin hayatını perişan eden bu bonzai'den ne olur kurtarsınlar' şeklinde konuştu.

CESETLERİ İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Karaağaç Mahallesi'nde dehşetin yaşandığı evde yapılan incelemenin ardından öldürülen Bülent, çocukları İsmail, Ertuğrul ve Büşra Doksat'ın cenazeleri ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Evde Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan'ın yanı sıra Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran da gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan ön otopsi incelemesine göre çocuklarına kafalarına aldıkları sert darbeler nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Makas İstanbul Karaağaç Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title