Haberler

Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Edirne’de de coşkuyla kutlandı.

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, Edirne'de de coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, 10 bine yakın emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Edirne 80'nci Yıl Lisesi önünde toplanarak, davul ve zurna eşliğinde oluşturulan kortejle kent merkezine yürüdü.

Lise önünden başlayan ve Londra Asfaltı boyunca devam eden yürüyüş Saraçlar Caddesi'ndeki gösteriyle devam ederken yürüyüş boyunca davul ve zurnalar susmadı. Hem yürüyüp hem oynayan katılımcılar, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Trakya'ya özgü olarak kutladı.

"KARDEŞÇE YAŞAMAK İSTİYORUZ"

Edirne'nin araç trafiğine kapalı ve en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesi'nde hazırlanan alana gelen binlerce emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, caddeyi doldurdu. TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, B.KAMU-İŞ, TMMOB ve TTB adına basın bildirisini okuyan DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, "İnsanca çalışmak ve yaşamak için haklarımızı biliyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı, uluslararası standartlara uygun olan kesintisiz, engelsiz, yasaksız kullanmaktır. Her türlü ayrımcılığa ve baskılara karşı özgürce, kardeşçe yaşamak istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından alanda bulunan katılımcılar 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı halay çekerek kutladı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Türkiye 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title