Haberler

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Yiğitbilek Açıklaması

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adalet Bakanlığı bünyesinde Edirne'nin saygın bir yeri olduğunu bildirdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Adalet Bakanlığı bünyesinde Edirne'nin saygın bir yeri olduğunu bildirdi.

Edirne Gazeteciler Cemiyeti (EGD) Başkanı ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Derya Sarılarlı, son kararname ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Yiğitbilek'i ziyaret etti.

Derya Sarılarlı, Tek Rumeli Televizyonu ve NTV Edirne Temsilcisi Gökhan Tuzladan ile birlikte yaptığı ziyarette, Yiğitbilek'e, EGD'nin Kırkpınar Gazetesi ile Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünce oluşturulan "Ata yadigarı eşsiz emanet: Edirne" albümünü verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Yiğitbilek, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdürürken geçtiğimiz yıl Edirne'ye geldiğini hatırlattı.

Tunca ve Meriç köprülerinde de ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiklerini anlatan Yiğitbilek, 92 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan Edirne'nin, çok güzel bir kent olduğunu belirtti.

Yiğitbilek, şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığı bünyesinde Edirne'nin saygın bir yeri vardır. Hakim ve savcılar için görev yapılacak yerler arasındadır. Bakanlığımız içinde Edirne çok önemli bir kenttir. Çünkü, sınır kentidir. 3 tane sınır kapısı vardır. Sınır kapılarındaki uyuşturucu, insan ticareti ve diğer kaçakçılık olayları adli açıdan önemli yer tutmakta. Kapılardan yılda yaklaşık bin dava geliyor. Edirne ile Çorlu'yu adli açıdan karşılaştırdığımızda eş değerde. "

Yapımı süren Edirne Adliyesi binasının 2-3 ay sonra hizmete hazır hale geleceğini vurgulayan Yiğitbilek, "Yeni Edirne Adliyesi 33 bin metrakare kapalı alana sahip. Çorlu'nun yeni adliyesi ise 23 bin metrekare alan. O nedenle çok büyük ve güzel bir adliye sarayı yakında hizmete girecek. İçinde de yeni birimler oluşturulacak" dedi.

Evli, 2 çocuk babası ve 17 yıldır Cumhuriyet Savcısı olan Yiğitbilek, daha önce sırasıyla Isparta Atabey, Çanakkale Çan, Elbistan Artvin ve Çorlu'da görev yapmıştı.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title