Haberler

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüyle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) silahlı terör örgütüyle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğünü bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, Edirne'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları ve yargılamaları ile ilgili gerçek dışı bazı haberlere ilişkin olarak, basın açıklaması yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Edirne'de faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda düzenlenen ana FETÖ iddianamesinin, 15 Temmuz'dan önce Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiği, bu dosya kapsamında tutuklanan iş adamlarının tamamının, tutukluluk hallerinin devam ettiği anımsatıldı.

Edirne'de yürütülen soruşturmalar kapsamında, Trakya Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, adliye ve diğer kurumlardaki yapılanmanın büyük ölçüde çözüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberde ismi geçen emniyet imamı olan M.K'nın, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilip tutuklandığı, Trakya'da bulunan sair illerle ilgili yapılanmaya dair etraflı açıklamaları devam ettiğinden, yürütülen soruşturmaların akamete uğramaması için bu bilginin kamuoyu ile paylaşılmadığı, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki yapılanmanın çözülmesinden sonra bu şahsın diğer illerdeki yapılanmaya dair bilgilerinin tespiti için ilgili birimlere teslim edildiği,

Edirne KOM Eski Müdürü E.E'nin, süreçte FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu tespit olunduktan sonra, gözaltında bulunan şüphelilerin sayısı ve gözaltı odalarının kısıtlılığı da dikkate alınarak, mevzuata uygun bir şekilde gözaltı işlemine tabi tutulduğu, soruşturmanın seyri ve selametine halel getirecek bir duruma imkanlar çerçevesinde neden olunmadığı gibi, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal eden bir ihbar ya da şikayet bulunmadığı, Cumhuriyet Başsavcılığımızın söz konusu terör örgütü yapılanmasıyla mücadele konusunda, devletin tüm kurumları ile etkin bir şekilde mevzuat çerçevesinde görevini yerine getirdiği, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin yukarıda izah edildiği üzere gerçeklerle bir ilgisi olmadığı değerlendirilmiştir."

Açıklamada, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title