Haberler

Edirne CHP Sözcüsü Haluk Koç: Hukuk Çalışmaya Başladığında Hesap Verecekler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Genel Merkezi önünde siyah bir araçtan 5 el ateş edilmesinin ardından güvenlik kameralarının incelendiğini ifade ederek, 'Failleri bir görelim bakalım. Milyonlarca kişi arasından bir tweet atanı 24 saatte bulan mekanizma, kayıtlarda olan Ankara'nın merkezinde, ortasında bir araçtan atılan kurşunu, eli bulamıyorsa oda ayrı bir tartışma konusu olurö dedi. İpek Koza Grubu'na kayyum atanması da değinen Koç, 'Hukuk bağımsız olarak çalışmaya başladığı gün bütün bunların sorumluları kanun önünde, bağımsız Türk yargısı önünde yaptıklarının hesabını bu millete vereceklerdir' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç seçim çalışmaları kapsamında Edirne'ye geldi. CHP Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Koç, partililerce çiçeklerle karşılandı. Parti binasında önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasını 'devletin korsanlık yapması' olarak nitelendirdi.

Seçimlere kısa bir süre kaldığını hatırlatan Koç, kanunsuz talimatları yerine getiren bürokratik alt kademelerinde bundan sorumlu olduğunu kaydederek, 'Yaşadığımız tablo seçimlere çeyrek kala, bir özel saray hukuku yaratılarak devletin korsanlık yapması olarak yorumlanabilir. Normal evrensel hukuk tamamen rafa kalkmış görünüyor. Bu şu grup, bu grup şeklinde değerlendirme ile bu yorumu yapmıyorum. Türkiye'de şuan geçerli olan uygulamalara bakarak söylüyorum. Tek kişinin arzusu, planlaması, kin ve intikam duyguları Türkiye'de hem serbest ticaret alanını, hem medya özgürlüğü alanında, hem siyaset ve dış politika alanında esir almış durumda. Bu gerçeği bilerek 1 Kasım'a doğru gidiyoruz. Bunu ifade ederken kanunsuz her türlü girişimin Türkiye'de uygulanabilmesi noktasında, o kanunsuz talimatlara uyan tüm bürokratik alt kademeler de sorumlu olduklarını unutmalıdırlar. Bu sorumluk sadece bu kanunsuz talimatları verenler kişiye yada merciye ait değil. Bu emri veren bu talimatı veren ve kanunsuz talimatlara uyan bürokratik mekanizmada görev alan kişilerde aynı derecede sorumludurlar' dedi.

'HUKUK İŞLEDİĞİNDE HESAP VERECEKLER

Türkiye'de demokrasinin sadece sözlük anlamında kaldığını öne süren CHP sözcüsü Haluk Koç, hukukun bağımsız olarak çalışmaya başladığında, kanunsuzluk yapanların hesap vereceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Son kalan kırıntılar da ortadan kaldırılmaya çalışıyor. 1 Kasım öncesinde bu telaş nedir' Bu heyecan nedir? Bu gayret nedir derseniz 1 Kasım'dan sonra birileri için gemi batıyor. Kendilerine 1 Kasım'dan sonra yapamayacakları her türlü eylemi yapma hakkı veriyorlar ve bunu uygulamaya koyuyorlar. Ama hiç kimse unutmasın, ceza kanunları, Türkiye'de hukuku belirleyen temel kanunlar, ortada tüm varlığı ve ağırlığı ile duruyor. Hukuk bağımsız olarak çalışmaya başladığı gün bütün bunların sorumluları kanun önünde, bağımsız Türk yargısı önünde yaptıklarının hesabını bu millete vereceklerdir

'TÜRKİYE KARIŞIR"

Bir gazetecinin 'Bazı Ak Parti milletvekilleri '1 Kasım'daki sonuçlar 7 Haziran gibi olursa bir seçim daha olur' gibi söylemleri oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?? sorusu üzerine konuşan CHP'li Haluk Koç, 'Millet 7 Haziran'da bir karar verdi. Çıkan sonuca milli irade diyoruz. O milli irade seni tek başına iktidara getirdiği zaman mı karşılığı olan bir irade' 7 Haziran seçim gecesi parti adına ben açıklama yapmıştı. Çıkan sonuçlar tek adam rejimini reddeden sonuçlardır demiştim. Yine Adalet ve Kalkınma Partisi şuanda iktidardan düşürülmüştür demiştim. Böyle şey sonrasında bir daha, bir daha seçim yaparlarsa açık söyleyeyim, Türkiye karışır? diye cevap verdi.

CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE ATEŞ EDİLMESİ

Koç, CHP Genel Merkezi önünde siyah bir araçtan 5 el ateş edilmesinin ardından güvenlik kameralarının incelendiğini ve aynı aracın gündüz saatlerinde keyif yaptığının da belirlendiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'beyaz Toros'lar sözüne atıfta bulunan CHP sözcüsü Haluk Koç, 'Ben genel merkezdeki işlemi bitirip ayrıldıktan yarım saat sonra olmuş olay. Arkadaşlarımızla konuştuk, kamera kayıtlarında da var siyah bir araba. Kayıtlar bütün gün incelendiğinde araç genel merkez önünden bir keşif gezisi yapıyor. Tehide de ve korkutmaya yönelik, seçimlere 3 kala bir eylem. Kameradan tespit edildi ancak failler henüz yakalanmadı. Kurşunu atan değil o ele, o kurşunu atma talimatı verenler önemli. Beyaz Toros'lardan bahsediliyordu. Herhalde 2015 yılında değiştirdiler, siyah arabalara çevirdiler. CHP birilerinin üzerine kurulan, birilerinin ricasıyla siyaset yapan bir kuruluş değil. Onun için hiç kimse kendini yormasın, aynı sloganda söylediğimiz gibi 'Biz varız, biz hazırız bir de üstelik milyonlarcayız'. Kurşun atmak, bomba atmak, CHP'ye yönelik tehditler CHP'yi biler, partililerimizi kenetler. Onun için failleri bir görelim bakalım. Milyonlarca kişi arasından bir tweet atanı 24 saatte bulan mekanizma, kayıtlarda olan Ankara'nın merkezinde, ortasında bir araçtan atılan kurşunu, eli bulamıyorsa oda ayrı bir tartışma konusu olur' şeklinde konuştu.

'1 KASIMDA SALTANATA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırıldığını hatırlatan Koç, '1 Kasım 1922'de Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan, biliyorsunuz Türkiye Büyük Millet Meclisi açıktı. Saltanat kaldırıldı. Tarih üst üste geliyor. 1 Kasım 2015'te de kafasına göre saltanat kurmak isteyenlere Türk milleti geçit vermeyecektir. Başta Edirne geçit vermeyecektir, daha sonra İstanbul, Ankara ve Türkiye satında geçit vermeyecektir" dedi.

Açıklamalarının ardından parti binası önünde toplanan partililere seslenen Koç, Edirne'den 3 milletvekili çıkararak 3-0 yapacaklarını ifade etti. Ardından Saraçlar ve Çiliginler Caddesi'nde esnafları dolaşan Koç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı da makamında ziyaret ederek Keşan İlçesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Koç Koza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title