Haberler

Edirne Belediyesi, Cemevlerini İbadet Yeri Kabul Etti

Edirne Belediye Meclisi, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul etti Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Din özgürlüğü açısından çok önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz.

Edirne Belediye Meclisi'nin, cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanmasını oy çokluğuyla kabul ettiği bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı ve belediye kanununca cemevlerinin ibadet yeri sayılarak, ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlandırılmasına oy birliği ile karar verildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen belediye başkanı Recep Gürkan, kentteki cemevinin, belediye tarafından ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanabileceğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokrat, özgür bir ülke olduğunu aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Din özgürlüğü açısından çok önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz. Edirnemiz de bir anlamda dinlerin beşiği niteliğindedir. Edirne Belediyesi meclis üyelerimizin de cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi yönünde oy çokluğu ile bu kararın altına imza atmaları da ayrıca bir gurur ve mutluluktur." - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Gürkan Edirne Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title