Haberler

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Hakem ve Cazgırlarla Bir Araya Geldi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde görev alacak hakem ve cazgırlarla bir araya geldi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde görev alacak hakem ve cazgırlarla bir araya geldi.

Edirne'de bir restoranda düzenlenen yemeğe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Tahir Yılmaz, Yağlı Güreş Federasyonu Marmara Sorumlusu Orhan Yavaş, Başcazgır Şükrü Kayabaş ile 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde görev alacak hakemler, gözlemciler, cazgırlar katıldı.

Konuşmasına "İnsanlığın ve tarihin kadim şehri, şehirlerin sultanı sultanların şehri Edirne'ye hoş geldiniz" diyerek başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Bitmeyen güreşin devam eden efsanesi' olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin olimpiyatlardan sonraki en eski spor organizasyonu olduğunu belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan hadisede 240 vatandaşın askeriyle, polisiyle, sivil vatandaşıyla şehit olduğuna dikkat çeken Gürkan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Gürkan, darbe girişimini Cumhurbaşkanının, Başbakanın, bütün siyasi partilerin genel başkanların, emniyet güçlerinin ve hepsinden önemlisi büyük Türk milletinin önlediğini ifade ederek, "Büyük Türk milletinin cesareti, kararlılığı, dik duruşu ve demokrasiye olan inancı önlemiştir. Ülkemiz bundan böyle bu tür olumsuz, tatsız, ordumuza ve milletimize yakışmayan hadiseler ile karşı karşıya gelmez" diye konuştu.

Yaşanan olaylardan sonra zor bir karar verdiklerine dikkat çeken Gürkan, "Türkiye Cumhuriyeti hangi şartlar altında olursa olsun, Türk milleti hangi şartlar altında olursa olsun bugüne kadar Kırkpınar Yağlı Güreşleri hiç ama hiç durmamıştır. Tarihe baktığımızda Kurtuluş Savaşı'nda, 1. Dünya Savaşı'nda, 93 Harbinde dahil yağlı güreşler devam etmiştir. Bu olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize saygıdan ötürü Kırkpınar'ın festival ile ilgili bölümü olan konserleri, eğlenceleri iptal ettik. Geçtiğimiz Pazar günü olağanüstü meclis toplantısı yaptık. Belediye Meclisi'nde grubu bulanan partilerin il başkanları da davet ettik. Onların da katılım ile Kırkpınar'ın festival kısmının iptal edilmesini ve güreşlerin devam etme kararı aldık. 24 Temmuz 2016 Pazar günü Türkiye'nin başpehlivanı belirlenecek. Emekleriniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah seneye daha da muhteşem, geniş katılımlı, düzenli bir Kırkpınar'ı hep birlikte yapacağız. Bu yıl çayırı komple yeniledik. Çok güzel bir çayır oldu" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Merkez Hakem Kurulu Recep Gürkan Kırkpınar Yerel Haberler

title