Haberler

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, BM Toplantısında Kadınlar İçin Projelerini Anlattı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gaziantep'te düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarını Geliştirmesi Ortak Programına katılarak, Edirne Belediyesi'nin kadınlara yönelik projelerini anlattı.

Gaziantep'te gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı'na pilot belediyeler arasında olan Edirne Belediyesi'ni temsilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediye Meclis Üyeleri Nahide Demir ve Ezgi Yetkiner ile Edirne Belediyesi Birleşmiş Milletler Proje Sorumlusu Ayten Sünnetçiler katıldı.

BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Gürkan, "Hiçbir siyasi bakış açısı, hiçbir ideoloji, hiçbir öğreti bir insanın bir başka insana, bir canlının bir başka canlıya işkence yapmasını, taciz etmesini, mobing uygulamasını ya da öldürmesini haklı çıkaramaz" diyerek kadına karşı şiddetin önlenmesi için ciddi önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasının devamında, Edirne Belediye Başkanlığı olarak kadınlarına yönelik birçok önemli projeye imza attıklarını belirterek, "2015 yılında bütçemizi ve stratejik planımızı Toplumsal Cinsiyete Duyarlı olarak hazırlandık, bundan da gurur duyuyoruz. Şehir içi ulaşımda bir kadın arkadaşımız şoförlük yapıyor, örnek olması açısından kadın şoförlerin kullanacağı araçlardan harç almayacağız. Onun dışında kadınlarımızın çeşitli aktivitelerde bulunduğu Zübeyde Hanım Kadın Lokalimiz var. Bu yetmez dedik ve bir kadın merkezi daha açma kararı aldık. Yeni yapılacak yerimizde hukukçu, psikolog, doktor ve diğer birimleri olan bir Kadın Sağlığı Merkezi haline getireceğiz. Edirne Belediyesi olarak her konuda ama gerçekten her konuda kadınlarımızla yan yanayız, birlikte yürüyeceğiz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birleşmiş Milletler Edirne Belediyesi Recep Gürkan Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title