Haberler

Edirne Avrupa Şampiyonu Krosçulara Sınırda Bandolu Karşılama

Güncelleme:

Avrupa Kros Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli takım kafilesi, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bandoyla karşılandı.

Bulgaristan'da düzenlenan Avrupa Kros Şampiyonası'nda genç bayanlarda altın madalya kazanan Emine Hatun Tuna ve büyükler şampiyonu Polat Arıkan Kemboi'nun aralarında bulunduğu milli takım kafilesi, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bandoyla karşılandı.

Ali Kaya'nın gümüş madalya aldığı şampiyonada Türkiye büyüklerde takım halinde Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Şampiyonadan sonra otobüs Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan krosçular, Edirne Belediyesi'nin bando takımı ve konfetilerle karşılanıp VİP salonuna alındı.

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki Amiri Nedim Özırmak, milli sporcuları başarılarından dolayı kutladı. Özırmak, "Sizleri tek tek kutluyorum, sizlerin her başarılı önce milletimizi, sonra devletimizi adım adım daha ileriye götürecektir" dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise kros branşında tarihi bir başarıya imza atıldığını ifade etti, "Bu Türk kros tarihindeki en büyük başarıdır. Avrupa şampiyonasına farklı yaşlarda 4 takım ile katıldık, bunlardan 3'ü kürsüdeki yerini aldı. 2016 Rio olimpiyatlarında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi arzu ediyoruz" dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONU TUNA: GURURLUYUZ

Bulgaristan'daki şampiyonanın genç bayanlar kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Emine Hatun Tuna, çok gururlu olduklarını kaydederek, "Bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz. Bu sadece bizim değil memleketimizin başarısıydı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Ali Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title