Haberler

Edincik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Sivaslı Açıklaması

''Hedefimiz 1 milyon 900 TL kredi kullandırmak''

Edincik Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Sivaslı, kooperatiflerinde ortaklara kredi kullandırılmaya başlandığını açıkladı.

4 yılda buyana takipte olan borçlardan dolayı kooperatif ortaklarına kredi kullandıramadıklarını dile getiren Sivaslı, yaptıkları girişimler sonrasında 13 Haziran 2014 tarihinde itibaren ortaklara kredi kullandırmaya başladıklarını söyledi.

Kooperatif olarak 2014 yılı itibariyle ortaklara 1 milyon 900 bin TL kredi kullandırmayı planladıklarını dile getiren Sivaslı, kooperatif bünyesinde aktif olan ortak sayısının ise 150 olduğunu dile getirdi.

Takipte olan borçlarından dolayı 150 ortağın kredi kullanamadığını vurgulayan Sivaslı, "Borcu olan esnaflara yönelikte sicil affı getirilmesi gereklidir. Özle bankalar bu ortaklarımıza kredi verirken bizler kooperatif olarak bu ortaklarımıza kredi vermiyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere borcu olan esnafa sicil affı getirilmelidir" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Edincik Sivaslı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title