Haberler

Edebiyatçılar Yedi İklim Dergisini Anlattı

Yedi İklim dergisinin 300. sayısı Bâbıâli Sohbetleri’nde kutlandı.

Yedi İklim dergisinin 300. sayısı Babıali Sohbetleri'nde kutlandı. Ali Haydar Haksal, Nurettin Durman, Şakir Kurtulmuş ile diğer şair ve yazarlar, konuşmalarında derginin her zaman gençlik ruhunu koruduğunu belirtti.

Yedi İklim dergisinin 300. sayıya ulaşması nedeniyle ESKADER'in düzenlediği Bir Okul Dergi Yedi İklim toplantısında, usta şair ve yazarlar ile genç edebiyatçılar bir araya geldi. Babıali Sohbetleri toplantısında Ali Haydar Haksal, Nurettin Durman, Şakir Kurtulmuş, Servigül Şahin ile diğer katılımcılar Yedi İklim'in önemi ve edebiyat dünyamızdaki yeri üzerinde durdular.

Sohbet toplantısını yöneten edebiyatçı yazar İlyas Dirin, dergicilik tarihimizden kısa kesitler verirken Yedi İklim dergisinin Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat ve Mavera geleneğine yaslandığını söyledi. Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil'in öncü şahsiyetleriyle ve çıkardıkları dergilerle nesillere yön verdiklerini ifade eden İlyas Dirin, "Bu ikinci nesilden sonra Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Mehmet Akif İnan ve diğer edebiyatçıların oluşturduğu Mavera Dergisi Grubu geliyor. Sonra Kayıtlar, Yönelişler, Düş Çınarı, Aylık Dergi gibi dördüncü nesil edebiyatçıların ortaya çıktığını görürüz" dedi. İlyas Dirin, Yedi İklim'in 1997 yılından beri istikrarlı biçimde yayınına devam ettiğini ifade ederek, Yedi İklim dergisinin isim babası İlhan Kutluer olduğunu söyledi.

Yedi İklim dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal da, derginin Muallim Naci ve Mehmed Akif ile başlayan bir geleneği olduğunu belirterek, Şiir Yıllığı'nda Yedi İklim dergisi için "Yaşlılar Kahvesi" gibi yakıştırmaların kendilerini üzdüğünü anlattı.

Nurettin Durman, Şakir Kurtulmuş ve Selvigül Şahin de Yedi İklim dergisinin önemi ve Türk edebiyatındaki yerinden bahsettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Haydar Haksal Nurettin Durman Mehmed Akif Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title