Haberler

Edebiyatçılar "Gençlik İçin" Buluşacak

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Türkiye - Yunanistan Edebiyat Yolları" ana temalı "Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması"na ev sahipliği yapacak.

Çocuklar ve gençleri önemli yazarlarla buluşturacak etkinlik kapsamında "Doğaçlama Öykü Yarışması" da gerçekleştirilecek.

Yaz aylarında "Uluslararası Edebiyat Festivali" düzenleyerek ünlü yazarları İzmirliler ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, edebiyat alanına çocukların ve gençlerin dikkatini çekmek, yaratıcılıklarını artırmak amacıyla şimdi de "Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması"na ev sahipliği yapacak. 22 – 27 Kasım tarihleri arasında "Türkiye - Yunanistan Edebiyat Yolları" ana temasıyla düzenlenecek etkinliğe, Yunanistan'dan 9, Türkiye'den de 20 yazar katılacak.

Uluslararası Rodos Yazarlar ve Çevirmenler Merkezi, Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında bir de öykü yarışması yapılacak. Yazarlar, 11 okulu ziyaret ederek çocuklar ve gençlerle buluşacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde "Derslikte, Üniversitede Edebiyat" konulu bir sempozyum düzenlenecek. Organizasyona Rodos Belediye Başkanı Fotis Chatzidiakos da katılacak.

Yazarlarla söyleşi

"Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması" Türkiye ve Yunanistan'dan özellikle çocuk ve gençlik edebiyatının önemli isimleri bir araya getirecek. Etkinliğe Yunanistan'dan Angeliki Darlasi, Christina Fragkeskaki, Eleni Dikaiou, Evangelia Lambrelli, Filippos Mandilaras, Foteini Fragkouli, Dikaios Chatziplis, Nancy Dionysia Tryposkoufi ve Eleftheria Binikou, İstanbul'dan Ayla Çınaroğlu, Aytül Akal, Çiğdem Gündeş, Esra Alkan, Dr. Fatih Erdoğan, Gülten Dayıoğlu, Nemika Tuğcu, Lena Şenol, Mesut Şenol, Saime Oğuzhan, Manisa'dan Habib Bektaş ve Müjgan Tektaş ile İzmirli yazarlar Eşref Karadağ, Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Muzaffer İzgü, Talat Aydilek ve Yunus Bekir Yurdakul katılacak. Konuk yazarlar, ilkokul, ortaokul ve liselerde yazdıkları kitaplar ve edebiyat üzerine çocuk ve gençlerle söyleşi yapacak.

Doğaçlama öykü yarışması

Etkinlik kapsamında ayrıca, 20 Kasım tarihinde saat 10.00'da İzmir Sanat'ta doğaçlama öykü yarışması düzenlenecek. Yarışmaya 4, 5 ve 6. sınıflar ile lise öğrencileri katılabilecek. 3 saat sürecek yarışmada öykünün konusu, yarışma günü belirlenip duyurulacak. İlk üç dereceye girenlere tablet bilgisayar, başarı belgesi ve kitap setleri verilecek. Diğer öğrencilere ise katılım belgesi ile birlikte kitap hediye edilecek. Yarışmanın ödül töreni, "Uluslararası İzmir Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Buluşması" çerçevesinde, 24 Kasım tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde olacak.

Yazarlar DEÜ'ne konuk olacak

25 Kasım Çarşamba günü saat 10.00 ile 17.40 arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde "Yazarlar Konuşuyor, Derslikte Edebiyat", "Akademisyenler –Kütüphaneciler Konuşuyor" konulu sempozyum düzenlenecek. Mesut Şenol, Mavisel Yener, Dikaios Chatziplis ile Yrd. Doç. Dr. Nevin Akkaya'nın yöneteceği oturumlara yazarlar Angeliki Darlasi, Aytül Akal, Eleni Dikaiou, Esra Alkan, Gülten Dayıoğlu, Hidayet Karakuş, Ayla Çınaroğlu, Eşref Karadağ, Flippos Mandilaras, Lily Lambrelli, Nemika Tuğcu, Christina Fragkeskaki, Fatih Erdoğan, Foteini Fragouli, Habib Bektaş, Muzaffer İzgü, Prof. Dr. Kubilay Aysevener, Maria Spanou, Prof. Dr. Seçkin Aydın ve Talat Aydilek katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Yunanistan Türkiye İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title