Haberler

Edebiyatçı Adıgüzel, Mübadeleyi Anlattı

Güncelleme:

Edebiyatçı Hüseyin Adıgüzel Cunda Adası'ndaki Taş Kahve'de Mübadele döneminde yaşananları anlattı.

11. Ayvalık Kültür Samat Günleri dahilinde düzenlenen Mübadele konulu söyleşide Adıgüzel, mübadele zamanı her iki ülkenin insanlarının da yaşadıkları zorlukları, içine düştükleri psikolojik durumları anlattı.

Hem Yunanistan'da,hem Türkiye'de kendilerinden değilmiş gibi muamelelerin yapıldığı, büyük acılar yaşandığı, büyük ıstırapların yaşandığı sosyal bir hadise olarak yaşandığını anlatan Adıgüzel söyleşisine şöyle devam etti, "Burada nemli olan nokta o sosyal hadisede siyasi boyutlardır. Olay çok kapsamlıdır, çok geniştir, çok büyüktür.Bu olayın bir sebebinin olmaması mümkün değil. Dünyada ne varsa, ne türlü bir oay varsa o olayın mutlaka bir sebebi vardır. Mübadele sözünün anlamı sözlüklerde anlaşarak karılıklı anlamını taşır. Demek ki burada bir anlaşma var, bu anlaşmayla bir takım insanlar bir yererden alınmışlar, bir yerlere götürülmüşler. Orada yaşayanlarda oradan alınmışlar başka hiç tanımadıkları bir yere götürülmüşler. Burada elbette ki vatan yaptıkları o topraklardan sökülüp götürülmeleri büyük bir acıdır, başlı başına bir acıdır. Bir de o mübadil hazırlıkları sırasında kaybedilenler vardır. İşin maddi cephesi pek önemli değil, para kaybıdır. evimizi, arabamızı kaybederiz ama bunları telafi etmek mümkündür. Ama mübadiller vatan kaybettiler, mübadiller en az 300 yıl oturdukları toprakları terk etmek zorunda kaldılar ve geldikleri bölgeye de maalesef sanki yabancıymış,sanki yabanmış gibi davranışla karşılaştılar"

Hüseyin Adıgüzel'in Mübadele konulu söyleşisini izleyenler yeniden o günleri hatırlayarak duygusal dakikalar yaşadılar.

Soruları da yanıtlayan Adıgüzel, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cunda Adası Yunanistan Türkiye Ayvalık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title