Haberler

Edebiyat Mevsimi" 21 Kasım'da Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "8. Edebiyat Mevsimi" 21 Kasım'da başlıyor.

Yaklaşık 100 şair yazar ve akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı "8. Edebiyat Mevsimi", "Darbeler ve Edebiyat" temasıyla edebiyatseverlerle buluşacak.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altı gün boyunca darbe ve edebiyat ilişkisinin farklı yönleriyle konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminin etkilerinin büyük olduğunu belirten Bıyıklı, "Tarih yapmaktan tarih yazmaya vakit bulamamış bir ecdadın ahfadı olarak, artık hem tarihe şahitlik edip hem de şahitliklerimizi kayıt altına aldığımız dönemlere geldik.

İlk gece tepemizden uçaklar geçerken, karşımızda tanklar ve silahını milletine doğrultmuş dururken askerler, bazı arkadaşlarımızla bu anlarda dahi yaşadıklarımızı yazmamız gerektiğini konuştuk." şeklinde konuştu.

Bıyıklı, Türk edebiyatının darbeleri yeterince konu edinmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, siyasi rejimi maalesef darbelerle malul. Sultan Abdülaziz'e 1876'da yapılan kanlı darbeden sonra, 2. Meclis'e yapılan gizli darbe, 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve nihayet 15 Temmuz kanlı darbesini gördük. Biz bu festivalde bir anlamda 'Neden darbeler yeterince işlenmedi ya da işlenmiyor?' sorusunun cevabını arayacağız. Yazar olmak sorumlu olmaktır. Günümüz edebiyatçılarına da büyük görevler düşüyor bu anlamda."

Onur konuğu Üstün İnanç

Şairler ve yazarların, milletlerin mücadelelerini eserleriyle anlattığına dikkati çeken Bıyıklı, "Türklerin mücadelesini Akif, Pakistan halkının mücadelesini İkbal, Hindistanlılar'ın kavgasını Tagore, Macar halkının mücadelesini Petöfi bayraklaştırmıştır. Biz, TYB İstanbul Şubesi olarak 15 Temmuz sonrasında kısa süre içerisinde Şahitlik Bildirisi yayınladık ve darbecilere karşı milletimizin yanında olduğumuzu dosta düşmana ilan ettik. Şahitlik Bildirisi bin yazarın imzasıyla yayınlandı ve büyük yankı uyandırdı. Bu şahitliğin tarihe geçmesi, kayıtlara girmesi niyetiyle ve gelecek nesillerin bugünleri derli toplu okuması açısından elli yazarımızın yazısını kitaplaştırarak şahitliğimizi ebedileştirdik." diye konuştu.

Onur konuğu olarak Yazar Üstün İnanç'ın da katılacağı "8. Edebiyat Mevsimi"nde, söyleşiler, müzik dinletileri, şiir akşamları, imza günleri, okuma atölyeleri, sergiler ve film gösterimleri de yer alacak.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleşecek etkinlik, 26 Kasım'da ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sultan Abdülaziz 28 Şubat Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title