Haberler

Eczane Katliamında Skandal! Meğer Silah Çekmecedeymiş

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi'nde 4 eczacıyı öldüren Enver Türkmen'in tabancayı hastanedeki çekmecesinde tuttuğu, savcılığa şikayet edilmesine rağmen durumun görmezden getirildiği ortaya çıktı.

Önceki gün birlikte çalıştığı 4 eczacıyı öldüren eczane personeli Enver Türkmen'in tabancasını bir süredir hastanedeki çekmecesinde tuttuğu öğrenildi. Bir hastane personelinin savcılığa "Çekmecede silahı var. Aleyhinde ifade verdiğim için beni tehdit ediyor" demesine rağmen durum görmezden gelinmiş.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde eczane personeli olarak çalışan Enver Türkmen'in (43) önceki gün 4 eczacıyı öldürmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Türkmen'in, bulundurma ruhsatı olan silahını iş yerindeki çekmecesinde tuttuğu kaydedildi. Aynı eczanede daha önce teknisyen olarak çalışan İrfan Ö.'nün 13 Mayıs'ta Türkmen'in kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, dilekçesinde "Şüpheli Enver Türkmen, silahını eczanede çekmecesinde saklamaktadır. Şüphelinin kendisi hakkında yürütülen soruşturmada tanıklık yapmış olmam sebebiyle şahsımı iki defa alenen tehdit etmiş olması, ayrıca silah bulundurması sebebiyle can güvenliğimin tehlikede bulunması sebebiyle şüpheliden şikâyetçiyim" dediği öğrenidi.

Savcılık, yapılan suç duyurusunda Türkmen hakkında takipsizlik kararı vermişti.

'ELİF SEN ÇIK'

Enver Türkmen'in silahını çekerek eczacıların olduğu odaya girdiği, hematoloji bölümünde görevli Elif Y.'yi "Elif sen çık" diyerek odadan gönderdiği, daha sonra eczacılar Özler Kiriş, Gürsu Ulaşan, İlknur Yüce ve Hikmet Türk'ün üzerine kurşun yağdırdığı öğrenildi.

REKTÖRE ODADAN TEPKİ

Eczanedeki katliamın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'in yaptığı "her yerde oluşabilecek bazı uyuşmazlıklar" şeklindeki açıklamalarına İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu tepki gösterdi. Oda'nın yayımladığı "Bak Rektör" başlıklı metinde "Hiçbir hastanede bir personel belinde silahı ile dolaşamaz. Hiçbir hastanede hakkında tutanak tutulan bir personel inatla o birimde tutulmaya devam edilemez" denildi.

KRİZİN NEDENİ EKSİK KIRMIZI REÇETELİ İLAÇLAR

Katliama kadar giden krizin nedeninin kayıp kırmızı reçeteli ilaçlar olduğu ortaya çıktı. Hastanenin fizik tedavi bölümü dekanlığının, eczanede ilaç alım-satımlarda usulsüzlük yapıldığı ve kırmızı reçete ile satılan bazı ilaçların eksik olduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattığı öğrenildi. Eksik ilaçlardan Türkmen sorumlu tutulurken, öldürdüğü 4 eczacının da soruşturmada tanık olarak ifade verdikleri belirlendi. Türkmen'in hakkında tanık olarak ifade veren eczacıları bu nedenle tehdit ettiği bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ankara Üniversitesi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

Hakan:

devlet suçlu. hukuk bu ülkede rezalet durumda.

37
7
yanıtYanıtla
Dersimli:

Bazı gerizekalılar bunu bile siyasi malzeme yapıyorlar. CHP zihniyeti nolacak. ne beklenir. yazıklar olsun. bu vatanın wkmeğini yiyorsunuz. herşeyi Akp diyerek iftira ve çaresizlikleriningösteriyorlar. bu zihniyetler adam olmaz.

3
22
yanıtYanıtla
Seda Akcan:

Takipsizlik kararı veren savcı da adaletsiz kararı ile katliamın yapılmasına imkan sağladığı için ona da müebbed hapis verilsin ya da savcılık görevinden atılsın ki böyle adaletsiz kararlar verip 4 insanın ölümüne ailelerinin perişan olmasına neden olmasın. Savcı da katil kadar suçlu, ona da katilin öldürmesine kararı nedeniyle fırsat verdiği ve kararı ile onu koruduğu için ceza verilirse diğer savcılara da bu ders olur keyfi değil daha doğru ve adaletli kararlar verirler

25
0
yanıtYanıtla
KARA:

Aynen katılıyorum takipsizlik kararı veren savcı mutlaka cezalandırılmalı görevden ihraç edilmeli 4 kişinin suçlusu SAVCI. .

yanıt2
yanıt0
ZABİT KATİBİ:

hiç kimse birilerinin zevki ve egosunu tatmin için kimseyi somut delil olmadan tutuklamaz, tutuklayamaz, delil olmayınca da iftira kapsamın da değerlendirmek gerekir, merhum eczacıların kişilikleri hakkında bilgi hiç yok,

yanıt0
yanıt0
KARA:

Bu savcıların yetkileri mutlaka değişmeli savcıların yüzünden birçok gariban suçsuz insanlar ölüyor savcılar çok kişisel davranıyorlar bence yetkileri kısıtlanmalı hakimlerin yetkileri daha çok artırılmalı savcılar çoğu cinayetin görünmeyen katilleri . . .

24
0
yanıtYanıtla
Nur:

Aynen katılıyorum. Bu olayın bir değişiğini ben yaşadım

yanıt3
yanıt0
mete han:

hakim ve savcıların dokunulmazlıkları derhal kaldırılmalı. . zaten onların bu hakkıda anayasaya aykırı. .

21
1
yanıtYanıtla
Yetti Gari:

Savcılık ne zaman dikkate almış ki zaten her zaman başlarından atarlar aslında bu olayların çoğunun suçlusu zamanında gereğini yapmayan Savcılardır . Serbest bırakmış ise aynı cezayı Savcıya''da vereceksin ki bir daha hiç bir Savcı baştan savma iş yapmasın .

17
0
yanıtYanıtla
TC Sinan:

Ulan hukuk değil guguk devleti olduk, her adli olayda karar Hakîmin ve Savcının insiyatifinde olur mu böyle şey! Kanun bu ama Hakîmin Savcının yorumuna kalmış diyorlar, hakim ve savcıların verdikleri kararlar onları sorumlu hale getirip karar sonucu haksız yere insanlar zarara uğruyor ve ölüyorsa bu kararı veren hakim ve savcılar da ceza almalı. Bu durumd bu kararı veren savcı en azından görevden el çektirilmeli çünkü yanlış kararı ile bşr insanın katil olmasna 4 insanın öldürülmesine neden oldu

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title