Haberler

Eczacılardan İlaç Adı Altında Satılan "Gıda Takviyeleri" ile İlgili Uyarı

Afyonkarahisar Eczacılar Odası Başkanı Melih Köken, televizyon pazarlama kanalları ve internet üzerinden ilaç adı altında satılan ürünlerle ilgili vatandaşları uyararak “Vatandaşları tıbbi ürünleri eczanelerinden, eczacı danışmanlığı ile temin etmeleri konusunda uyarıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Eczacılar Odası Başkanı Melih Köken, televizyon pazarlama kanalları ve internet üzerinden ilaç adı altında satılan ürünlerle ilgili vatandaşları uyararak "Vatandaşları tıbbi ürünleri eczanelerinden, eczacı danışmanlığı ile temin etmeleri konusunda uyarıyoruz" dedi.

Akılcı ilaç kullanımı derken sadece eczanelerde satılan ilaçları değerlendirilmemesi gerektiğini, ilacı bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Köken, Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından gıda takviyesi adı altında, sanki bir gıdaymış gibi ruhsat alan ve belli bir endikasyona iyi geldiği diye reklamı yapılarak, satışı yapılan ürünlere vatandaşlar dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Gıda takviyesi adı altında satılan bu ürünlerin insan sağlığı için bazen geri dönülmez hasarla bırakabileceği konusunda da uyarılarda bulunan Başkan Köken, "Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından gıda takviyesi adı altında gıda ruhsatlı belli bir endikasyona iyi geldiği ön plana çıkarılıp kilo verdirir, öksürüğe son, şekeriniz düzenler gibi sloganlar ile sanki ilaçmış gibi bir algı yaratılarak satışı yapılan ürünlere vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

"ECZACINIZA DANIŞIN"

Başkan Köken, gıda takviyesi ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bir başka önemli hususta bu ürünleri pazarlarken verilen ilaç algısının yanı sıra son zamanlarda tıp doktoru olmayıp isimlerinin başında Prof. Dr. unvanı bulunan ancak tıbbi alanda hiç bir uzmanlığı bulunmayan, hekim ve eczacı olmayan kişilerce o akademik unvan sanki tıp alanı ile ilgiliymiş gibi bir algıda yaratılarak yapılan reklam ve satışlara da dikkat edilmesi gerektiğidir. Mucize zayıflama hapları, bitki çayları, içinde ne olduğu belli olmayan göbek eriten alkali solüsyonlar piyasada rahatlıkla satmaktadır. Maalesef bu ve benzer ürünler ticari bir yaklaşımla sadece rant amaçlı üretilip satıldıkları ve Sağlık Bakanlığı ruhsatı bulunmadığı için ciddi yan etkileri ortaya çıkmakta sağlık sorunları yaşatmaktadır. Sağlıkları ile ilgili bir sorun yaşamamaları için vatandaşlarımızın bu tip ürünlere itibar etmemesini ve hekim kontrolünde ilaç ve ilaç dışı tıbbi ürünleri eczanelerinden eczacı danışmanlığı ile temin etmeleri konusunda uyarmak durumundayız." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title