Haberler

Eczacı Adayları Önlük Giydi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen "Eczacılık Günü Kutlaması" öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirdi.

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen "Eczacılık Günü Kutlaması" öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirdi.

Kongre merkezinde gerçekleştirilen programa, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Değim, Fen Fakültesi Dekanı Berrin Ziyadanoğulları, TEB 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş ve Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ferat Değer, Öğretim Üyeleri, Eczacı firma ve kooperatif temsilcileri, serbest eczacılar ve öğrenciler katıldı.

Yeni kurulan bir fakülte olmalarına rağmen, yaptıkları DÜBAP, TÜBİTAK 1001 ve 1003 projeleriyle çok hızlı olarak fakülte alt yapısını tamamladıklarını dile getiren Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Hamdi Temel, Tezli- Tezsiz yüksek lisans programını yürüttüklerini, Kalfalara yönelik eğitim programı açtıklarını ve hali hazırda İspanya ve Japonya ile ortak bir Avrupa Birliği projesi hazırladıklarını ve sonuç bekleme aşamasında olduklarını açıkladı.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ferat Değer, Ankara Eczacı Odası Başkanı Ecz. Süleyman Güneş ve TEB 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta günün anlam ve önemine ait birer konuşma yaptı. Ardından seminer konuşmalarına geçildi.

Seminer konuşmaları kapsamında; Biyofarma Genel Müdürü Dr. Olcay Gündüz' "Türk İlaç Sanayi ve Gelişimi","Eczacılık Mesleğinin Sosyal Yönü", Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD Başkanı Prof. Dr. Erden Banoğlu, "Tabiatın Eczanesi" ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan seminer verdiler.

Ardından Önlük Giyme Töreni yapıldı. Dicle üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerine konuklar tarafından önlükleri giydirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title