Haberler

Bilirkişi, Vapur Kazasında Ölen Ece Su'nun Annesini Kusurlu Buldu

Güncelleme:

Sirkeci'de Ece Su Yılmaz ve anneannesinin öldüğü arabalı vapur kazasında mahkemeye ulaşan ikinci bilirkişi raporunda, anne Ebru Güleren Yılmaz kusurlu bulundu.

Sirkeci'de arabalı vapur kazasında 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüne ilişkin gemi kaptanı ve 2 gemi personelinin, "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya davadan çekilen Ece Su'nun ailesi ve avukatları katılmazken mahkemeye ulaşan ikinci bilirkişi raporunda, anne Ebru Güleren Yılmaz kusurlu bulundu.

"ANNE TECRÜBELİ BİR ARAÇ KULLANICISI DEĞİL"

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı, bilirkişi raporunun dava dosyasına ulaştığını açıkladı. Uzak yol ve kıdemli kılavuz kaptanları Cenk Güven ve Hakan Tuylu ile İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi, gemi başmühendisi Tanju Kurtuluş tarafından hazırlanan 4 Aralık 2014 tarihli mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda aracı kullanan anne Ebru Güleren'in kazayı önleyici 5 hareketi yapmadığı belirtildi. Bilirkişi raporunda tecrübeli bir araç kullanıcısı olmadığı ifade edilen anne Güleren kazada yüzde 45 kusurlu bulundu. Bilirkişi raporunda, gemi kaptanı Erkan Atalay İm'in ise yüzde 30 kusurlu olduğu yer aldı.

"GEMİ PERSONELİ VE İŞLETİCİ KURULUŞ DA KUSURLU BULUNDU

Yoğun tempolu çalışmanın hayatın olağan akışı içinde zihin sağlığı açısından olumsuz koşullar yaratabileceğine değinilen bilirkişi raporunda olumsuz çalışma koşullarından ötürü sanıklar Levent Dönmez ve Özay Yaşar yüzde 10 tali kusurlu bulundu.

Raporda ayrıca, liman yükleme sahasında yüklemeyi aniden durdurabilecek, geminin kalkmasını engelleyecek bir sistemin olmadığı, arabaları gemilere sevk eden personel ve şirket uygulamalarındaki hatalardan dolayı işletici kuruluşun yüzde 10, sürücünün dikkatini dağıtan araç içi ortamın da yüzde 5 kusurlu olabileceği belirtilerek, "Başkaca kusurlu bulunmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır "denildi.

İLK BİLİRKİŞİ RAPORU: KAPTAN TAM KUSURLU

Olayla ilgili soruşturma aşamasında alınan ilk bilirkişi raporunda kaptan Erkan Atalay İm'in tam kusurlu olduğu ifade edilmişti. Kaptan İm'in araçların alınmasının tamamlandığına ilişkin onay almasının gerektiğinin belirtildiği raporda, "Kaptan bununla yetinmeyip bizzat kaptan köşkünde bulunan panelden kontrol edip, emin olduktan sonra gemiye yol vermesi lazımken bunları yapmadan gemiye yol vermiştir. Bu nedenle kazaya neden olmuştur. Kazanın meydana gelmesinde asli-tam kusurludur" denilmişti. Raporda anne Ebru Güleren Yılmaz ile diğer iki şüpheli Özay Yaşar ile Levent Dönmez kusursuz olduğu ifade edilmişti.

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu setten arkadaşı olan Ebru Güleren Yılmaz'ı cenazede teslli etmeye çalışmştı

"İKİ BİLİRKİŞİ RAPORU ÇELİŞKİLİ EK RAPOR ALINSIN"

Duruşmada kaptan Erkan Atalay İm'in avukatı Ahmet Çağlar Coşkunsu bilirkişi raporuna itiraz ettiklerini belirterek ek rapor alınmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti avukat Coşkunsu'nun talebini kabul etti. Mahkeme iki rapor arasında çelişki olduğundan ek bilirkişi raporu alınmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kaptan Erkan Atalay İm, feribot görevlileri Özay Yaşar ve Levent Dönmez'in 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçlarından 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Su Yılmaz Ece Su Önemsiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

ref:

eğer arabalı vapur harekete geciyorsa ya vapurun kapatması lazım yada vapura binilen bölümü hareket etmeden kapatmaları lazım . ama türkiyede öldüğünle kalırsın

25
0
yanıtYanıtla
coşkun:

Nedir bu iş. . ?? Arabalı vapura , Araçların DENİZE DÜŞMEDEN, İndirilmesi ve Bindirilmesinden, İşletmeci kim ise O SORUMLUDUR. . Vapur iskelesine gelen araçların denize düşmeyecek şekilde TERTİPLENMESİNİ İşletmeci sağlar. . Bu kadar. . . . Anlaşılmayan birşey varmı. . ??AÇIK NET. . .

19
2
yanıtYanıtla
vovodelMobil-ANDROID:

kesinlikle vapur hareket etmeden tamperin kaldirinmasi gerekiyordu. her iki tarafta % 50 kusurlu

13
3
yanıtYanıtla
Türk Vatandaş:

Annenin iyi bir sürücü olmadığı doğru. Allah sabır versin çok zor. . . Ama kadının kullandığı araç önden çekişli bir araç videoda görünüyor ki kadın arabanın ön kısmını vapura çıkarmış eğer gaza bassaydı o araba suya düşmezdi. İlk izlediğimde de aynı şeyleri düşünmüştüm. Ne olursa olsun giden gider kadına 100 milyon $ da verseler o çocuk geri gelmez allah yardımcıları olsun. . .

15
0
yanıtYanıtla
Uzman kişiMobil-IOS:

Ya illaki araba kullanacaklar bide paran varsa al arabayı cık trafige

5
4
yanıtYanıtla
memomobilWeb@haberler.com:

Her iki tarafta hatali ama bu cocugun annesi de vapurun hareketlendigini gore gore gaz a basmis geliyor yani orda ha vapura cikmisin cikamamissin bekle hitsin hadi onuda gectim vapura girince gazi neden kesiyosun bas iyice gir iceri

5
0
yanıtYanıtla
yandas:

herkes kurala göre uygun hareket etse zaten trafikte-sokakta-insaatlarda ölümler 90 azalir . . . ama nerdeeeee. . . bize birsey olmaz zihniyeti ile herkes suclu . . . öldügünle kalirsin. . . 2-3 gün yorumlari okursun. . . hükümete küfürleri okursun . . sonra unutulur gidersin. . . . eski tas eski hamam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title