Haberler

Ece Erken, Demet Akalın ve Elif Güvendik'e Hakaretten Yargılandığı Davada Beraat Etti

Şarkıcı Demet Akalın ile sunucu Elif Güvendik'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan sunucu Ece Erken beraat etti.

İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ece Erken ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Ece Erken, sunucu olduğunu ve aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu belirtti.

Duruşmada savunma yapan Ece Erken, "Şikayetçilerden Demet Akalın arkadaşımdır, Elif Güvendik'i ise tanımam. Mehmet Ali Erbil'e gönderdiğim dava konusu mesaj da bahsettiğim kişiler bu şahıslar değildir. Zaten öyle bir şey olsaydı direkt onlara mesaj çekerdim. Kaldı ki mesaj içeriğinde hakaret kastım da yoktur" ifadelerin kullandı.

Dava konusu mesajı Mehmet Ali Erbil'in, Demet Akalın'a gösterdiğini belirten sanık Erken, "Onlarda yanlış anlamışlar ve gazeteye vermişler. Söz konusu mesajda bahsettiğim kişiler Demet Akalın ve Elif Güvendik değil. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada daha sonra söz alan Demet Akalın ve Elif Güvendik'in avukatı Mahir Işıkay ise Erken'in savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Mesajda suç unsurları oluşmuştur. Müvekkilim Demet Akalın şikayetinden vazgeçmiştir. Ancak diğer müvekkilim Elif Güvendik'in şikayeti devam etmektedir. Bu nedenle Akalın yönünden davanın düşürülmesini, Elif Güvendik yönünden ise sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada daha sonra son sözü sorulan sanık Erken, hakaret kastının olmadığını iddia ederek, "Zaten böyle bir amaç taşısam direkt mesaj da çekerim veya sosyal paylaşım sitelerindeki adresimde yazardım. Takipçi sayımda fazla. Beraattimi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, müşteki Demet Akalın'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın Akalın yönünden düşürülmesine karar verirken, şikayetçi Elif Güvendik yönünden ise suçun yasal unsurları oluşmadığından Ece Erken'in beraatine karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ece Erken hakkında hazırlanan iddianamede, Erken'in 27 Aralık 2010'da Mehmet Ali Erbil'in cep telefonuna her iki şikayetçiyle ilgili hakaret içerikli mesaj yolladığı belirtilmişti. İddianamede, Ece Erken'in hakaret suçunu iki kişiye karşı işlediği gerekçesiyle toplam 1 yıldan 2,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edilmişti. İddianamede ayrıca Ece Erken'in kendi cep telefonundan Demet Akalın ve Elif Güvendik'i ima ederek Mehmet Ali Erbil'e "O paralı karıları üstüme salıyorsun" şeklinde mesaj attığı ifade edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Erbil Elif Güvendik Demet Akalın Ece Erken Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title