Haberler

Ebso'da Sanayi 4.0 Zirvesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ’Sanayi 4.0 Zirvesi" düzenledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 'Sanayi 4.0 Zirvesi" düzenledi. Toplantıda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "Varlığımızın devamı için üretim, üretimin sürdürülebilirliği için de şüphesiz ki bu rekabet ortamı ile baş edebilmemiz gerekmektedir. Ancak, bu mevcut geleneksel üretim yöntemlerimizle mümkün görünmemektedir. Biz artık seyretmenin ötesine geçelim. Yani artık harekete geçelim" dedi.

Son 1,5 yıldır 'Bilgi çağının ötesine hazırlanın' ve 'Uyum sağlayamayan kaybedecek' söylemiyle Sanayi 4.0 konusunu işleyen, bu konuda hazırladığı özel kitapçığı kamuoyunun bilgisine sunan EBSO, Sanayi 4.0'ın ele alınacağı özel zirve düzenledi. Akıllı fabrikalar, dijital dönüşüm, Sanayi 4.0'ın üniversite-sanayi işbirliğinde oluşturacağı fırsatlar ve Türkiye için yol haritası başlıklarının ele alındığı zirvenin açılış konuşmasını EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar yaptı.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve kalkınma adına yakın geleceğin en önemli konularından olan Sanayi 4.0 için düzenlenen zirvede; Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Uysal'ın moderatörlüğünde Vestel Elektronik Genel Müdürü Sertaç Beller, Festo Türkiye Satış Müdürü Tolga Kutlu, Bosch Teknik Genel Müdürü İrfan Bayrak Sanayi 4.0 ve akıllı fabrika örnekleri üzerine birer sunum gerçekleştirdi. CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı Bülent Kutlu ile Vira Stratejik Ortaklık kurucusu Senem Kılıç ise Sanayi 4.0 ve dijital dönüşüm üzerine bilgi ve deneyimlerini aktaracak. İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in üniversite-sanayi işbirliğindeki fırsatlarla ilgili konuşmasının ardından da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sanayi 4.0 konusunda Türkiye'nin izlediği yol haritasının paylaşılacağı bildirildi.

"Geleneksel yöntemle mümkün değil"

EBSO Meclisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; Sanayi 4.0 sürecini çok önemsiyor ve bu hususta elimizden geldiğince aktif olmaya gayret ediyoruz. Dünyayı başka bir yöne sürüklemeye başlayan küresel krizden bu yana, rekabet farklı bir şekle büründü. Varlığımızın devamı için üretim, üretimin sürdürülebilirliği için de şüphesiz ki bu rekabet ortamı ile baş edebilmemiz gerekmektedir. Ancak, bu mevcut geleneksel üretim yöntemlerimizle mümkün görünmemektedir. Bugün dünya, 4'üncü Sanayi Devrimi ile farklı bir dil konuşurken, bizim geleneksel üretim teknolojileri ve mevcut politikalarımız ile bir üst lige çıkmamız çok güç bir hale gelmiştir. Rekabet etmemiz her geçen gün zorlaşmaktadır" diye konuştu.

"3 sac ayağı var"

Sanayi 4.0'ın başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için 3 adım olduğunu söyleyen Yorgancılar, "Sanayi 4.0 sürecinde 3 çok önemli sac ayağını nasıl etkin işleteceğimiz çok ama çok önemlidir. İlki bizim gibi odaların, sivil toplum örgütlerinin bu farkındalığı oluşturmaktaki üstleneceği roldür. İkincisi kuşkusuz sanayi kuruluşlarımızın, üniversitelerimizle birlikte daha çok işbirliğini gerektiren bu sürece kendilerini hazırlamalarıdır. Üçüncü sac ayağı ise; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın çizeceği yol haritasıdır" dedi.

"Seyretmenin ötesine geçelim"

Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu gerçeği de göz ardı edemeyiz; biz henüz 'yerli arabayı nasıl üretiriz'i konuşurken, Sanayi 4.0'ın liderliğini üstlenmiş olan ülkeler yakın gelecekte sürücüsüz arabaları piyasaya sürmeye hazırlanmaktadır. Çok sevdiğim bir söz var; Nobel ödüllü yazar Bernard Shaw insanları üçe ayırmış; 'bir şeyleri gerçekleştirenler, bir şeyleri seyredenler, gerçekleşen şeylere hayret edenler.' Evet biz istiyoruz ki; dünya ülkeleri bir şeyleri yaparken, biz artık seyretmenin ötesine geçelim. Yani artık harekete geçelim" diye konuştu.

Üniversite-sanayi iş birliği

Ege Üniversitesi ile EBSO arasında makinelerin akıllı bakımını sağlayacak kare kodlu sistem hakkında çalışmaların devam ettiğini kaydeden Yorgancılar, "Ege Üniversitesi iş birliği ile başarılı sonuç aldığımız takdirde bunu tüm Türkiye'ye açacağız. Akıllı bakım, sanayi 4.0'ın bir tanesi. Bunu başardığımız takdirde diğer faktörler de yerine getirilecektir. Bunu yerine getirmek için mutlaka iletişim içerisinde olmamız lazım" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dokuz Eylül Üniversitesi Ege Üniversitesi Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title