Haberler

Ebso Başkanı Taşkın Seçimi Değerlendirdi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, 22 Temmuz Seçimlerinde Halkın İstikrarı Seçtiğini, Koalisyona 'Hayır' Dediğini Söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, 22 Temmuz seçimlerinde halkın istikrarı seçtiğini, koalisyona 'hayır' dediğini söyledi.

Yaz sıcağına rağmen Türk halkının büyük bir çoğunun seçimlere katılarak sorumluluğunu ortaya koyduğunu ve pazar günü demokratik ve huzurlu bir ortamda seçimlerin gerçekleştirildiğini anlatan Taşkın, "Bu arada Konda firmasının sahibi Tarhan Erdem'i gerçekleştirdikleri anketten dolayı tebrik ediyorum. Seçim sonuçlarını son derece doğru bir şekilde ortaya koydular. Bilimsel anketlere itibar etmemiz gerektiğini bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Seçimlerin, Türkiye'de demokrasinin gösterdiği büyük bir sınav olduğunu belirten Taşkın, "Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneye halk anlaşmış gibi mesajını çok net bir şekilde ortaya koydu" dedi.

Taşkın, yaptığı yazılı açıklamada, "Halkımız gibi 'iktidarını ve dönemini süresinde tamamlayan istikrarlı tek partiyi koalisyona tercih ediyoruz. Kavgayı değil projeyi ve iş yapanı tercih ediyoruz' dedi. Türk insanı karşısında sadece liderleri değil partileri birlikte takım halinde görmek istiyor. Liderlerin partiyi değil partilerin liderlerini değiştirebildiği bir oluşum istiyor. Halk artık boş vaatlere kanmıyor" dedi.

Taşkın, yaptığı yazılı açıklamaya şöyle devam etti: "Partilerin Türkiye'yi zenginleştirecek, reformlarını artıracak, insanlarına iş bulacak yurt içi ve yurt dışında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek aktif insanların kendilerini temsil etmelerini bekliyor. Muhalefetin sadece tenkit etmek olmadığını tenkit ederken de daha iyi şeyler yapabilecek alternatif projelerin önüne sunulması gerektiğini biliyor. Meclis'te çok dağınık partiler görmek yerine Amerika, Avrupa gibi güçlü 2-3 partiyle siyasetin

yürütülmesini istiyor"

Taşkın, Türk halkının iktidar partisini yapmış olduğu reformlar açısından ödüllendirdiğini, ana muhalefet partisini yerinde bırakırken bir başka partiyi de iktidar partisinin oluşturacağı herhangi bir soru işaretine karşı denetçi olarak meclise soktuğunu söyledi.

Taşkın, şu an tek beklentilerinin Ağustosun ilk haftasına kadar hükümetin kurulması olduğunu söyledi. Taşkın, güçlü, bilgili, vizyonu olan, tecrübeli, çalışkan insanlardan kurulu istikrarlı bir hükümet istediklerini belirterek yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Akabinde en önemli sınav cumhurbaşkanlığı seçimiyle geliyor. Bu sınavında huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz. Daha sonra hükümetin eksik kalan reformlara konsantre olarak yapısal reformlarının bir an önce

gerçekleştirilmesini, hayal ettiğimiz 10 bin dolarlık yıllık gelir seviyesine bir an önce çıkılmasını, ihracatımızın 500 milyar dolar seviyesine çıkarılması için plan ve alt yapının hazırlanmasını, işsizliğin sektörel bazda tanınacak yatırım imkanlarıyla önünün açılmasını, Türkiye'nin bir an önce borçlarını azaltacak çok sıkı bir tasarruf ve para politikası uygulamasını, dış ticaret açığının azaltılmasını, ülkemizde kayıt dışılığın ve kaçakçılığın bitirilmesini, vergi gelirlerinin artırılarak

mükellefin üstündeki vergi yükünün azaltılmasını istiyoruz."

Merkez Bankası tarafından son çeyreğe bırakılan faiz indiriminin piyasalara moral verecek şekilde bir an önce yapılması gerektiğine inandıklarını anlatan Taşkın, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ancak o zaman ihracatçı rahatlayacağı gibi, gerek sanayicinin gerek Türkiye'nin faiz yükü hafifler. İsteklerimizin en başında ise ülkenin hukuk reformunun gerçekleştirilmesi geliyor."

Taşkın ayrıca, İzmir'i ve İzmir iş hayatını son derece iyi tanıyan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam'ın milletvekili seçilmelerinden son derece memnun olduklarını ifade etti. Taşkın, iktidar ve muhalefetten seçilmiş geçmiş dönemlerde olumlu hizmet sunan tüm İzmirli Milletvekili ve Bakanların yeniden kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını, EBSO olarak kendileriyle iyi diyalogu sürdüreceklerini belirtti.

(KA-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title