Haberler

Ebru Dildar Edin "Yılın Bankacısı" Seçildi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2015 kapsamında, "Proje Finansmanı Alanında Yılın Bankacısı" seçildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2015 kapsamında, "Proje Finansmanı Alanında Yılın Bankacısı" seçildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti Bankası EMEA Finance Awards 2015 kapsamında ayrıca, "En İyi Proje Finansmanı Kuruluşu" ödülüne layık görüldü.

Edin, bu ödülü alan ilk Türk bankacı olmasının yanı sıra ilk kadın bankacı olma başarısını da gösterdi. Edin'e ödülü Londra'da gerçekleştirilen törende verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edin, "EMEA Finance tarafından proje finansmanında 'Yılın Bankacısı' olarak ödüllendirilmekten ve bu ödülü kazanan ilk Türk bankacısı olmaktan büyük onur duydum. Türkiye'de Proje Finansmanı birimlerinin kurulması ile 17 yıldır Türk bankaları ve proje ortaklarımızla birlikte, büyük bir özveriyle çalışarak uluslararası finans standartlarını Türkiye pazarına adapte ettik." dedi.

Edin, bugüne kadar Türkiye Proje Finansmanı pazarına 120 milyar dolar finansman sağlanırken, bu finansmanın 100 milyar dolarlık kısmına Türk bankaları olarak aracılık ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin sürdürebilir büyümesine katkıda bulunmak amacıyla, enerji başta olmak üzere önemli altyapı yatırımlarına finansman sağladıklarını belirten Edin, "Bugün burada Türk bankaları tarafından finansman sağlanan 9 projeyle birlikte ödül almaktan son derece mutluluk duyuyorum. Ödülü şahsım ve Garanti Bankası ile birlikte tüm Türk finans kuruluşları adına kabul ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Garanti Bankası Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title