Haberler

    Ebola İnternete Bulaştı

    Son zamanlarda en çok duyduğumuz şeylerden biri de hiç şüphesiz Ebola... Ebola virüsü ile ilk olarak Kongo Cumhuriyeti'nde 1976'da Ebola nehrinde karşılaşıldı.

    Son zamanlarda en çok duyduğumuz şeylerden biri de hiç şüphesiz Ebola…

    Ebola virüsü ile ilk olarak Kongo Cumhuriyeti'nde 1976'da Ebola nehrinde karşılaşıldı. Batı Afrika'da 2014 itibari ile yeniden hortlayan bu virüs günümüzde dünyanın birçok bölgesine yayıldı ve hızla yayılmaya da devam ediyor. %90'a varan ölüm oranı dünyanın birçok şehrinde alarma geçilmesine sebep olan bu virüs şimdi de internete bulaştı.

    Ebola adı verilen yeni bir internet virüsü, gerçek hayattakinden farklı olarak e-mail yolu ile bulaşıyor. Hackerların her durumu ve zaafı kullandığı günümüzde yine pratik zekanın ürünü olarak nitelendirebileceğimiz bir yöntemle binlerce kişiye bulaşan internet virisü ebola hızla yayılmaya devam ediyor.

    Kendilerini WHO yani Dünya Sağlık Örgütü olarak nitelendiren hacker grubu, ebola virüsüne karşı nasıl korunmanız gerektiğine yönelik sözde "sizi düşünen" oldukça resmi ve gerçekçi bir mail ile kurbanlarına ulaşıyor ve mail içerisinde size bu virüse karşı nasıl korunmanız gerektiğine sair bir dosya gönderiyor.

    Tüm dünyanın tetikte olduğu bu virüs karşısında kendini nasıl koruması gerektiğini merak eden internet kullanıcıları gönderilen dosyayı açtığında ise hackerlar bilgisayarı tamamen ele geçirmiş oluyor.

    Silikon Vadisi olarak siz değerli okuyucularımıza uyarımız bu tür maillere kayıtsız kalmanız ve şüpheli mailleri açmamanız yönünde. İnsanların korkularından ve zaaflarından beslenilmeyen bir dünyaya kavuşmak dileğiyle… Esenlikler dilerim…

    Yukarıda bahsettiğim tüm bu tehditlere karşı kendinizi güvende tutmak için ise yapmanız gereken güçlü bir anti virüs tercih etmeniz. Sizin için seçtiğimiz en iyi 5 ücretsiz anti virüs seçeneğini görmek için tıklayın.

    The post Ebola İnternete Bulaştı appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Dünya Sağlık Örgütü Afrika Kongo Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (3)

    agksdeneme@deneme.com:

    bekliyoruz

    0
    0
    yanıtYanıtla
    agksdeneme@deneme.com:

    guzell

    0
    0
    yanıtYanıtla
    crvdeneme@deneme.com:

    denemek lazim

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title