Haberler

EBİLTEM'de "San-Tez Projesi Yazım Eğitimi" Verildi

Güncelleme:

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi (TTO)'nde gerçekleşen Sanayi Sentezleri (San-Tez) Tanıtım Eğitimi, Sanayi İlişkileri Birimi Uzmanı Reha S. Şentürk ve Mühendislik Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sarıkanat'ın ev sahipliğinde, Pınar Öktem'in sunumuyla gerçekleştirildi.

Sabah oturumunda projenin genel hatlarıyla birlikte; San-Tez proje teknik yazımı ve başvuru yapımıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Projenin amacını "Ülkemize katma değer yaratacak ve uluslararası pazardaki gücünün arttırılmasına katkı sağlamak" olarak belirten Öktem, projenin hedefleri arasında da akademik bilginin ticarileşmesi, yeni ve yenilikçi şirketlerin yaratılması, sanayimizin rekabet gücünün yükseltilmesi ve sanayiye yönelik Ar-Ge personeli sayısının arttırılmasının var olduğunu belirtti.

Firma büyüklüğüne bakılmadan tüm işletmeler, ürünleriyle birlikte yürütecekleri Ar-Ge ve yenilik projeleri için programa katılabileceği gibi; doktorasını bitirmiş veya yüksek lisans alan, akademik bir kurumda kadrolu çalışan kişiler de program kapsamında yer alabiliyor.

Başvuru zamanının olmadığını, her zaman başvuru yapılabildiğini belirten Öktem, katılımcıların varsa gerçek yoksa hayali projelerinin, açıklayıcı başlığıyla birlikte özetini yazmalarını istemek suretiyle bir uygulama yaptırarak ilk oturumu sonlandırdı.

OLANAKLI PROJE BÜTÇESİ

Proje kapsamında gerçekleşen yurt içi ve yurt dışı seyahat giderleri, alet-makina-techizat giderleri, nakliye-sigorta-gümrük giderleri, personel giderleri dahil olmak üzere birçok giderin proje tarafından karşılanmakta olduğunu belirten Öktem, onay verilmiş bir proje üzerinde örneklendirme ve bilgilendirmelerle katılımcıları aydınlattı.

Katılımın yoğun olduğu eğitimde ikinci oturum; izlenecek yöntem, iş planı, iş paketleri, projenin Ar-Ge niteliği ve ekonomik katkısı, proje başvurusunda dikkat edilmesi gerekenlerle devam etti. Son olarak katılımcıların soruları cevaplanarak sertifika törenine geçilmesiyle eğitim son buldu.

20 Kasım günü saat 9:30'da EBİLTEM'de gerçekleşecek olan 1505 ile San-Tez projeleriyle ilgili sorunların konuşulacağı, iki proje arasındaki farklar gibi konulara değinilecek olan bir seminerin daha olacağını söyleyen Öktem, birçok konuşmacının katılacağını da meraklılarına duyurdu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title